Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Informēs par diskriminācijas problēmām

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 1 - 2008

Informēs par diskriminācijas problēmām
«Mēs esam cilvēki. Cienīsim viens otru,» aicina biedrība «Baltā māja».

Eiropas Vienādu iespēju gada pasākumu Latvijā ietvaros biedrība «Baltā māja» realizē projektu «Izpratne — cieņa — atzīšana», kuru ir atbalstījis īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts grantu shēmā «Eiropas Komisijas Vienādu iespēju visiem gads (2007) ceļā uz taisnīgu sabiedrību».

Projekta mērķis ir vairot sabiedrības infor¬mētību par galvenajām ar diskrimināciju sais-tītajām problēmām un sekmēt diskriminācijas mazināšanos rases vai etniskās izcelsmes, reliģijas vai pārliecības, invaliditātes, vecuma, dzimuma un seksuālās orientācijas dēļ.

Projekts paredz izvietot informatīvi izglītojošas uzlīmes uz sabiedriskā transporta Rīgas pilsētā. Sabiedriskais transports ir publiskā telpa, kurā informāciju tiešā veidā var gūt plaša sabiedrība — ne tikai rīdzinieki, bet arī iedzīvotāji no dažādiem Latvijas rajoniem, kuri apmeklē galvaspilsētu.

Informatīvās uzlīmes, kas vizuālā veidā sniegs informāciju par diskrimināciju un vienādām iespējām visiem, tiks izvietotas uz 55 trolejbusu aizmugures daļām. Informatīvās uzlīmes izstrādāja «Media Planning Group», kas nodrošina arī to izgatavošanu un izvietošanu uz trolejbusiem Rīgas pilsētā laika periodā no 27.12.2007. līdz 27.01.2008. Pēc aptuveniem aprēķiniem aptuveni 1 miljonam cilvēku (50% valsts iedzīvotāju) tiks nodrošināta iespēja iepazīties ar informatīvajām uzlīmēm.