Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Tukuma rajona neredzīgo biedrība izvērtē 2007. gadu.

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 1 - 2008

Tukuma rajona neredzīgo biedrība izvērtē 2007. gadu.
Laima-Daira zaķe

20. decembrī kafejnīcā «Laiks» uz tradicionālo Ziemassvētku svinēšanu pulcējās biedrības ļaudis. Pasākumu atklāja Latvijas Evanģēliski luteriskās draudzes mācītājs Kaspars Kovaļovs ar Ziemassvētku kopīgu lūgšanu un dziesmām ģitāras un pirmskolas izglītības iestādes «Pasaciņa» dziedošo bērnu pavadījumā.

Pavisam biedrībā darbojas 70 cilvēki no visām rajona pašvaldībām. Lai arī ne visi var vienmēr aktīvi iesaistīties, šajos svētkos piedalījās liela daļa. Biedrības priekšsēdētāja Skaidrīte Bārtule, uzrunājot līdzbiedrus, atzina, ka viņas lielākā vēlme — lai šajā dienā kopā būtu gan biedri, gan viņu pavadoņi.

Jo tieši pavadoņi ikdienā saskaras ar lielāko rūpju smagumu — nav viegli aprūpēt cilvēku, kam zudis acu gaišums un kam palīgs ir ne tikai acu vietā. Mēs nereti esam neiecietīgi, dusmīgi, izsakām pavadonim nepelnīti sāpīgus vārdus. Bet šai reizē sakām viņiem paldies par pacietību un izturību! Viņa vēlēja, lai jaunajā (žurkas) gadā pelīte savelk siltumu katrā mājā gan pašiem, gan katra tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem!

Šogad biedrību var uzskatīt par bagātu ar labiem notikumiem. Kā pašu galveno — esam ieguvuši biedrības vajadzībām telpas. Atrodamies mājā, kurā mitinās arī citas invalīdu grupas. Tātad, ja mums paliek neinteresanti, ir iespējas pāriet uz citām nodarbēm, vingrošanas zāli, paēst pusdienas u. c.

Tā kā šogad esam ieguvuši speciālu datorprogrammu cilvēkiem ar redzes problēmām, tad Uldis ir tas, kas apmāca arī citus, kuri labprāt vēlas izbaudīt jaunās tehnoloģijas un iespējas.

Notiek dažāda veida informācijas apmaiņa pēc katra vēlmes un nepieciešamības, izrunātas nākotnes vēlmes un plāni.

Par luteriskās draudzes saziedotajiem līdzekļiem iegādājāmies klūgas, lai varētu pilnveidot un nostiprināt SIA «Rehabilitācijas centrā» apgūtās iemaņas. Jūnijā mums bija ļoti jauka vasaras nometne pie jūras Apšuciemā. Katru ceturksni atzīmējam biedrības telpās dzimšanas dienas.

Baltā spieķa dienu Tukumā katru reizi atzīmējam savādāk, vadoties pēc laika apstākļiem. Šogad sabiedriskā informācijas vieta tika izvēlēta pilsētas centrā Katrīnas laukumā un pēc tam — kultūras nama kafejnīcā pie tējas tases. Arī oktobrī mums bija jauks pasākums — ekskursija uz Jaunmoku pili ar kultūras nama autobusu.

Biedrības telpas izmantojam katru dienu no plkst 9. Līdz plkst 14.

Nobeigumā vēlējums jaunajam gadam lai izskan ar dzejnieka Pētera Jurciņa vārdiem:

Ir katram gadam laimes brīdis savs
Kā katram rītam sava gaiša mala.
Un katram gadam ir savs svētvakars,
Savs slieksnis balts.