Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 10 - 2008

Nodaļa — Audio jaunumi

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija
LNerB metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe

GARĪGĀS DZĪVES FILOZOFIJA
Rīzs D. M. Mīlas meistars.
Lasa M. Vērdiņš, 4 kasetes.
Autors izskaidro,ka uz bailēm balstītie priekšstati un pieņēmumi mazina mīlestību mūsu attiecībās un noved pie ciešanām. Izmantojot aizkustinošus stāstus, lai padarītu savu vēstījumu dzīvāku, Rīzs atklāj mums, kā sadziedēt emocionālās brūces, atgūt brīvību un prieku un atjaunot rotaļīgumu, kas ir ļoti svarīgs mīlestības pilnās attiecībās. Kāpēc pieradināšana un iedoma par pilnību noved pie sevis noliegšanas; kā cīņa par varu pamazām izposta mūsu attiecības; kāpēc mēs medija mīlestību citos cilvēkos un kā notvert mīlestību sevī; kā pieņemt sevi un citus un kā piedot sev un citiem?

PSIHOLOĢIJA
Peks S. Nepazīstamais ceļš.
Lasa Z. Neimanis, CD mp3.
Autors vada lasītāju cauri grūtam un bieži vien sāpju pilnam pārmaiņu procesam, aplūkojot problēmas jomās, kas ir tuvas ikvienam no mums. Kādi ir izplatītākie mīti par mīlestību? Kā atrast ceļu uz savu patieso «es»? Kas ir «tēvu grēki» un kā kļūt par iejūtīgākiem vecākiem? Kāda saistība pastāv starp pasaules uzskatu un reliģiju? Kas ir mūsu zināšanu patiesais avots? Vai ticēt brīnumam?

ANGĻU LITERATŪRA
Meiters E. Saldā atriebība.
CD, lasa I. Spilva. Skan. ilg. 45 st.
Grāmata krievu valodā. Ieskaņotais variants audiokasetēs.

AMERIKĀŅU LITERATŪRA
Evans N. Ūdensšķirtne.
CD, lasa M. Vērdiņš. Skan. ilg. 21 st. 42 min.
Ieskaņotais variants audiokasetēs.

Gripando Dž. Labirints.
Lasa Z. Neimanis, 10 kasetes.
Samaksā man tik, cik viņa ir vērta! Tādu izpirkuma prasību saņem nolaupītu sieviešu tuvinieki. Kad tiek nolaupīta miljonāra Salasara burvīgā sieva Mia, situācija ir nokaitēta līdz baltkvēlei, jo Salasars nevēlas maksāt par sievu, kuru apsūdz neuzticībā. Viņas vienīgā cerība ir mīļākais.

Lī L. F. Lakstīgalas vārti.
Lasa L. Liepiņa, 10 kasetes.
Cita pēc citas tiek nogalinātas prostitūtas Bostonas šķērsielās, policija arestē ar sliktu slavu apveltītu ietekmīgas ģimenes dēlu. Viņš ierodas pie advokātes Alises lūgt aizstāvību un viņa piekrīt, nostādamās pret savu tēvu. Vai viņai izdosies atklāt satriecošo patiesību?

Stīla D. Noslēpumi.
Lasa I. Spilva, 7 kasetes.
Ievērojamai režisors Mels Veksers uzņem savu labāko teleseriālu «Manhetena» un ielūdz tajā filmēties zvaigznes un jaunos aktierus. Katrai viņu dzīvei ir sarežģīts liktenis, sava sāpe un savs prieks, mīlestība un zaudējumi. Daudz kas viņu likteņos mainās līdz ar ienākšanu televīzijā — kāds sev atrod laimi, kāds atrisina galveno problēmu savā dzīvē. Bet vēl nekad Melam nebija nācies strādāt ar grupu, kurā ir tik daudz noslēpumu.
Grāmata krievu valodā.

AUSTRĀLIEŠU LITERATŪRA
Kubelka Z. Mimī otrais pavasaris.
Lasa L. Liepiņa, 9 kasetes.
Romāns ir mazliet nekautrs, erotisks, bet caur un cauri pozitīvs. Tas īpaši iepriecinās sievietes virs četrdesmit, jo — paturot prātā Mimī iedvesmojošo piemēru — dzīve tā pa īstam sākas tikai pēc piecdesmit.

KRIEVU LITERATŪRA
Kiseļovs N., Kiseļova O. Pīķa dāmas darbi.
Lasa I. Spilva, 6 kasetes.
Grāmata krievu valodā.

Markejevs O. Ielaušanās draudi
CD mp3, lasa I. Spilva, skan. ilg. 29 st. 59 min.
Vēstījuma centrā neparasti gudrs, līdz bezbailībai vīrišķīgs, garīgi stiprs varonis. No kurienes viņš smeļ spēku? Kas dod spēku izturēt fizisko un nervu spriedzi, pārsniedzot cilvēciskus spēkus? Apveltīts ar šīm dotībām, Maksims Maksimovs izjauc milzīgas naudas summas piesavināšanās operāciju, kurā iesaistīti noslēpumainu apvienību locekļi, pietiekoši augsta ranga valstiski orgāni un sejas.
Grāmata krievu valodā.

MALAIZIEŠU LITERATŪRA
Manicka R. Rīsumāte.
Lasa Dz. Liepiņa, 17 kasetes.
Vairāku cilvēku stāsti par savas dzīves gājumu, kas kopā veido satriecoru laikmeta ainu un iepazīstina ar veselas dzimtas likteni. Vēstījumā skan smiekli, līst asaras, valda mīlestība un nodevība, izmantošana un pazemojumi, atdzīšanās un piedošana.

MEKSIKĀŅU LITERATŪRA
Funtess K. Artēmio Krusa nāve.
Lasa A. Bogdanovičs, 13 kasetes.
Viena cilvēka biogrāfija un vienlaikus arī savas valsts vēsture pusgadsimta laikā. Sižeta pamatā ir miljardiera, biznesa magnāta atmiņu stāsts. Darbs izceļas ar izspīlētu literāru meistarību, atklājot rakstnieka spožā talanta dažādās šķautnes.

NORVĒĢU LITERATŪRA
Holta A. Lupatu lelle.
Lasa M. Vērdiņš, 12 kasetes.
Šī ir šausmīga un mulsinoša lieta, kuru izmeklēt uzdots policijas virsniekam Ādamam Stubu. Izmisis viņš izmeklēšanā iesaista bijušo FIB profilētāju Juhanni Vīku, sievieti ar plašām zināšanām un izpratni par kriminālistiku. Slepkava jau nolaupījis trīs bērnus, tomēr viena bērna līķis nav atrasts. Vai ir iespējams, ka meitene ir dzīva?

RESTAURĒTĀS AUDIOGRĀMATAS
Buničs I. Partijas zelts.
CD mp3, lasa L. Mozgovojs, skan. ilg. 13 st. 23 min.
Par saprātīgo Iļjiču, izmanīgiem komisāriem un čekistiem ar aukstām galvām ir rakstīti un pārrakstīti literatūras kalni. Atbilde ir vienkārša — Igors Buničs pirmo reizi iztēlojas Oktobra revolūcijas, Ļeņina līdzgaitnieku, 70 gadus ilgstošo PSRS vēsturi no naudas viedokļa.
Grāmata krievu valodā.