Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jelgavas TO panākumi 2007. gadā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 3 - 2008

Jelgavas TO panākumi 2007. gadā

Jelgavas TO sadarbojas ar Jelgavas domi, Dobeles domi, Saldus domi un Saldus rajona padomi. Jelgavas dome finansiāli atbalsta TO pasākumu rīkošanu, kā arī palīdz risināt citus jautājumus. 2007. gadā TO telpās tika ievilkts ūdensvads un kanalizācija, kas dod iespēju pilnvērtīgāk organizēt rehabilitācijas darbu. Gada nogalē tika veikti rekonstrukcijas darbi TO tuvumā esošajā krustojumā, kur tika ieklāts jauns asfalts, gar ietves malām ierīkotas margas un uzstādīti luksofori, lai redzes invalīdi drošāk varētu šķērsot krustojumu.

Ar Dobeles domi mūsu sadarbība sāk veidoties pamazām — Mums dota iespēja vienu reizi mēnesī izmantot telpas biedru sapulcēm. Ar Saldus domi izveidojusies laba sadarbība — viņi atbalsta pasākumu organizēšanu, ekskursijas, apmaksā telpu īri, telefona abonēšanu un elektrības rēķinu. Tāpat mums ir izveidojusies cieša sadarbība ar Jelgavas un Saldus NVO centru vadītājiem. Notiek pastāvīga jaunākās informācijas apmaiņa par NVO aktualitātēm, projektu konkursiem un semināriem.

Saldū sadarbojamies ar pensionāru un invalīdu biedrībām un Bērnu un ģimenes atbalsta centru. Vislielākā sadarbība ir Jelgavā: ar invalīdu biedrību, ukraiņu biedrību «Džerolo», Sociālo lietu pārvaldi, kā arī ar mūsu pastāvīgajiem sponsoriem «Zontu klubu», SIA «Aptiekas», SIA «Zelta vārpa» un RIMI veikalu tīklu. Jelgavas TO biedri aktīvi piedalās LNB bibliotēkas Jelgavas filiāles pasākumos. Cieša draudzība izveidojusies ar Liepājas Neredzīgo biedrību pieredzes apmaiņā par biedrības darba organizēšanu un ideju īstenošanu.

2007. gadā Jelgavas TO biedri ir saņēmuši trīs kravas ar humānās palīdzības sūtījumu. Sadarbībā ar Sociālo lietu pārvaldi trīs biedri Jelgavā un viena Saldū saņem aprūpi mājās. Slimie un vientuļie biedri tiek apciemoti mājās, un iespēju robežās tiek apsekoti visi TO biedri.

Pagājušajā gadā Jelgavas TO biedri piedalījās divās ekskursijās. Jūnijā devāmies ekskursijā uz Liepāju, kur iepazināmies ar Liepājas Neredzīgo biedrību un tās darbību. Liepājas kolēģi organizēja ekskursiju pa pilsētu, kā arī devāmies atpūsties pie jūras. Otra ekskursija notika augustā uz Tukumu. Apmeklējām Durbes pili un notika atpūtas pasākums Bērzciemā. Abas ekskursijas notika, pateicoties Saldus domes un sponsoru atbalstam.

Jelgavas TO rīkoja divus pasākumus Saldū un Jelgavā, kas veltīti Baltā spieķa dienai. Rīkojām Ziemassvētku pasākumus Jelgavā, Dobelē un Saldū, arī šie pasākumi notika, pateicoties sponsoru atbalstam. Jelgavā rīkojām arī Lieldienu un Līgo svētku pasākumus, kurus organizējām ar pašu līdzekļiem. Organizējām informatīvus seminārus, kuros tika uzaicināta dziedniece, kas stāstīja par zāļu tēju vākšanu un lietošanu, un Tehnisko palīglīdzekļu centra Dobeles filiāles nodaļas vadītājs — par tehnisko palīglīdzekļu saņemšanu, lietošanu un pieejamo klāstu.

2007. gadā tika iesniegti un realizēti divi projekti. Saldus rajona padomes izsludinātajā projektu konkursā iesniedzām projektu, kas bija veltīts Baltā spieķa dienai. Projekta rezultātā iegādājāmies dažādas sadzīves lietas vietējās organizācijas telpu labiekārtošanai un norisinājās ielu pasākums sadarbībā ar Saldus Ceļu policiju par drošu ielu šķērsošanu redzes invalīdiem.

Pasākuma noslēgumā rīkojām diskusiju ar Saldus pilsētas un rajona NVO centra koordinatorēm un citām biedrībām par sadarbību starp organizācijām. Atsauksmes par pasākumu varēja lasīt Saldus vietējā laikrakstā «Saldus zeme».

Otrs projekts tika iesniegts Jelgavas domē par NVO sadarbību ar pašvaldību. Šis projekts bija veltīts Jelgavas TO popularizēšanai. Projekta ietvaros tika izremontēta jauniegūtā telpa un aprīkota ar mēbelēm, kā arī organizēti informatīvie semināri ar dziednieci un TPC Dobeles filiāles vadītāju. Projekts noslēdzās 15. oktobrī Baltā spieķa dienā, kad tika rīkota atvērto durvju diena biedrības telpās. Viesus iepazīstinājām ar biedrības darbu, Braila rakstu, pielāgotām spēlēm, bibliotēku u. c.

Pasākums bija plaši apmeklēts, piedalījās Jelgavas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš, viņa vietniece sociālo lietu jautājumos I. Šurme, pārstāvji no Sociālo lietu pārvaldes un citām NVO. Pasākums tika reklamēts visos Jelgavas laikrakstos arī krievu valodā, kā arī Latvijas televīzijas Novadu ziņās. Viesi varēja apskatīt mūsu biedru rokdarbu un rudens ražas izstādi.

Mēs turpinām papildināt Jelgavas TO arhīvu un veicam biedru aktivitāšu uzskaiti.