Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jēkabpils bibliotēkā ir dators cilvēkiem ar redzes problēmām

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 4 - 2008

Jēkabpils bibliotēkā ir dators cilvēkiem ar redzes problēmām
Ilze Bičevska
«Brīvā Daugava»

Latvijas valsts Bila & Melindas Geitsu fondu līdzfinansētā Latvijas publisko bibliotēku attīstības projekta ietvaros norisinās Valsts aģentūras «Kultūras informācijas sistēmas» organizētā iepirkuma realizācija par datoru piegādi publiskajām bibliotēkām visā Latvijā.

Patlaban arī Jēkabpils galvenā bibliotēka ir saņēmusi daļu no paredzētā dāvinājuma — specializētu datortehnikas komplektu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, konkrēti — vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem.

Kā pastāstīja bibliotēkas vadītāja Zinaīda Rabša, specializētais datortehnikas komplekts jau piegādāts, kā arī tajā instalēta īpašā datorprogramma. Šā projekta mērķis ir nodrošināt visiem vienādu pieeju informācijas tehnoloģijām publiskajās bibliotēkās visā Latvijā. Pirmo reizi Latvijas Neredzīgo bibliotēkai, tās septiņām filiālēm un 28 reģionu galvenajām bibliotēkām tiek piegādāts ne tikai datortehnikas komplekts, bet arī speciālā tehnika — aprīkojums Braila raksta lasīšanai un Braila printeri, savukārt vājredzīgajiem — palielināšanas iekārtas, lai tekstu uz ekrāna būtu iespējams lasīt palielinātā formā.

Drīzumā bibliotēkas darbiniekus apmācīs rīkoties ar jauno tehniku, lai tie savukārt sekmīgi to palīdzētu apgūt apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām.

Projekta ietvaros drīzumā Jēkabpils galvenā bibliotēka saņems arī vēl septiņus jaunus parastos datorkomplektus.