Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Iemītnieki par dzīvi RISAC «Jugla»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 5 - 2008

Iemītnieki par dzīvi RISAC «Jugla»
Aivars Ķimsis
RISAC «Jugla»

Redzes invalīdu sociālās aprūpes centrā «Jugla» dzīvo 22 iemītnieki, kuri šeit pavadījuši vairāk nekā 20 gadus. Svetlana Aļeiņikova un Gaļina Sekirņikova par savām mājām RISAC sauc jau 42 gadus. Arī Jepifānijs Sekirņikovs, Alfrēds Konstva un Jānis Morāns aprūpes centrā ir nodzīvojuši vairāk par 40 gadiem.

Sagaidot RISAC «Jugla» 115. gadadienu, lūdzām viņus dalīties savos iespaidos un atmiņās par centrā aizvadītajiem gadiem. Mūsu «veterāni» galvenokārt atcerējās laikus, kad bija jauni, spēcīgi un strādāja Latvijas Neredzīgo biedrības uzņēmumā. «Strādājot laiks gāja ātrāk, un varēja arī nopelnīt naudiņu. Es uzņēmumā nostrādāju 26 gadus,» atceras S. Aleinikova.

Šobrīd šie cilvēki ir cienījamā vecumā un ! uzņēmums vairs nepastāv. Par iemītniekiem , gādību pilnībā ir uzņēmusies valsts. Centrā ir izveidota sociālās aprūpes un rehabilitācijas sis¬tēma. «Kad sāku dzīvot pansionātā, daudz par , sevi nācās rūpēties pašam. Tagad daudz vairāk palīdz darbinieki, piemēram, palīdz veikalos ie- i gādāties dažādas preces,» skaidro A. Konstva.

RISAC «Jugla» saviem klientiem piedāvā dažādas brīvā laika pavadīšanas iespējas, Klienti īpaši iecienījuši ekskursijas, kuras tiek rīkotas katru mēnesi gan uz muzejiem, gan Latvijas skaistākajām vietām. «Paldies centram, ka organizē šos izbraucienus! Daudziem Latvijas pensionāriem nav naudas, lai varētu atļauties kaut kur aizbraukt, tāpēc mums ir nedaudz paveicies. Īpaši patīk izbraucieni pie jūras, kuri tiek organizēti katru vasaru,» stāsta J. MOrāns.

Arī nākotnē iemītnieki raugās optimistiski. Sev un centra darbiniekiem viņi vēlē veselību, laimi un jaunību visam mūžam!