Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Cilvēki ar invaliditāti saņem profesionālās kvalifikācijas apliecības

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 8 - 2008

Cilvēki ar invaliditāti saņem profesionālās kvalifikācijas apliecības
jelgava.lv

Jūnijā Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā 36 cilvēki ar invaliditāti saņēma profesionālās kvalifikācijas apliecības «Datorsistēmas un programmēšana» izglītības programmās, informēja projekta vadītāja Ingrīda Muraškovska.

Svinīgajā absolventu sveikšanā piedalījās Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, pasākuma laikā tika prezentēti projekta «Profesionālās izglītības pieejamības uzlabošana invalīdiem Zemgales reģionā» rezultāti.

Šogad no marta līdz jūnijam projekta dalībnieki praksē pielietoja ar e-apmācību metodi apgūtās zināšanas profesionālās izglītības programmās «Datorsistēmas un programmēšana».

Atsaucīgi uzņēmumi un iestādes, kas nodrošināja projekta dalībniekus ar prakses vietām, bija no visa Zemgales reģiona: Jelgavas pilsētas domē, Ozolnieku novada domē, Ķekavas pagasta padomē, Vecumnieku pagasta padomē, Jaunjelgavas pilsētas ar lauku teritoriju domē, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijā, Jelgavas 3. pamatskolā, Līvbērzes vidusskolā, Auces Pieaugušo izglītības un informācijas centrā, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldē, Bauskas pilsētas domē, Bauskas pilsētas daudzfunkcionālajā rehabilitācijas centrā «Ābele» u. c.

Projekta dalībniekiem ir iespēja plānot studijas augstākās izglītības mācību iestādēs, kā arī paveras iespējas iekļauties darba tirgū, izmantojot jauniegūto specialitāti.

Projekta kopējās izmaksas ir 325 010 lati. Līdzekļi piešķirti no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta.