Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNSS čempionāts spēka trīscīņā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 12 - 2013

LNSS čempionāts spēka trīscīņā
Vladimirs Priede

2013. gada 9. novembrī Inčukalna sporta kompleksā tika aizvadīts Latvijas Neredzīgo sporta savienības (LNSS) čempionāts spēka trīscīņā, kurā piedalījās cilvēki ar redzes traucējumiem no dažādām Latvijas vietām — trīspadsmit vīrieši, kuri sadalīti sešās svara kategorijās.

Prieks par to, ka dalībnieku skaits spēka trīscīņas sacensībās pieaug un tajās piedalās vēl neredzēti sportisti, kuri spējīgi sastādīt veselīgu konkurenci jau iepriekšējos gados startējušajiem dalībniekiem.

Sacensībās piedalījās dažāda vecuma sportisti — no 17 līdz 70 gadu vecumam, kuri netika dalīti vecuma grupās, lai palielinātu konkurenci. Vecākais sacensību dalībnieks Andris Kalniņš uzrādīja cienījamus rezultātus.

Lai arī katrā svara kategorijā dalībnieku nebija daudz, tomēr cīņas sparu tiem nevarētu pārmest, jo bija redzams, ka katrs vēlas pārspēt konkurentus un savus iepriekš uzrādītos rezultātus, un kopumā padarīja šīs sacensības gana interesantas un spraigas. Daudzi no dalībniekiem atzina, ka uzstādījuši savus personīgos rekordus.

Pirmo vietu ieguvēji savās svara kategorijās ir:
66 kg — Silvestrs Vilmanis (Strazdumuižas skola),
74 kg — Mārtiņš Vizulis (Rīga),
83 kg — Pāvels Kazaķevičs (NSK «ELPA»),
93 kg — Kaspars Biezais (LNSS),
105 kg — Jānis Rozentāls (Strazdumuižas TO),
+105 kg — Aleksejs Korsaks (NSK «ELPA»).

Sacensībās tika noteikti labākie arī absolūtajā ieskaitē, pēc wilks sistēmas, kurā tiek ņemta vērā ķermeņa masas attiecība pret pacelto svaru.

1. vieta — Pavels Kazaķevičs (NSK «ELPA»),
2. vieta — Kaspars Biezais (LNSS),
3. vieta — Aleksejs Korsaks (NSK «ELPA»).

Visi sacensību rezultāti un foto redzami LNSS mājaslapā www.lnssinfo.lv.

Godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar diplomiem un medaļām, pirmo vietu ieguvēji saņēma dāvanas, kuras priekš LNSS sagatavoja «Spēka pasaule».

LNSS vēlas pateikties Didzim Lapiņam par jau ilgstošu palīdzību spēka trīscīņas čempionātu rīkošanā! Jānim Ansmanim (daudzkārtējam Latvijas čempionam un trešās vietas ieguvējam Eiropas čempionātā spēka trīscīņā junioru grupā) par šo sacensību tiesāšanu!