Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Nāc līdzās Ziemassvētkos!

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 12 - 2013

Nāc līdzās Ziemassvētkos!

Sarma Freiberga, fonds «Nāc līdzās!»

2013. gada 4. decembrī viesnīcas Rīdzene telpās fonds «Nāc līdzās» iepazīstināja ar saviem Ziemassvētku labdarības projektiem, kas ik gadu veltīti talantīgu bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalstam. Jau par tradīciju kļuvušo svētku koncertu, kurš šogad bija īpaši krāšņs, jo tas pirmo reizi notika kopā ar lielo simfonisko orķestri, labāko Latvijas kori «Kamēr» un Latvijā iemīļotiem skatuves māksliniekiem — 9. decembrī Lielajā ģildē, Rīgā. Kā arī sirsnīgo labestības kalendāru un bērnu zīmēto labdarības kartiņu projektu.

Fonda patronese, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga kalendāra priekšvārdā raksta: «Labestība ir kā brīnišķīgs zieds, kuru cilvēku mīlestības dārzā mums katram ir izdevība savā sirdī kopt cauru gadu, pat ziemas aukstumā un cauru mūžu — jebkurā vecumā. Un šis labestības zieds brīnumainā veidā vienlīdz atalgo gan tā kopēju, gan saņēmēju, un jo vairāk tiek dots, jo vairāk tiek saņemts.»

Decembrī «Nāc līdzās» laureāti — ar muzikāliem dotumiem apveltīti bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām — kopā ar populāriem mūziķiem aktīvi gatavojās Ziemassvētku labdarības koncertam, kas izskanēja 9. decembrī Lielajā ģildē. Koncertā kopā uzstājās Liepājas simfoniskais orķestris, koris «Kamēr» un Latvijas sirsnīgākie skatuves mākslinieki – LNO solisti Ilona Bagele, Evita Zālīte, Kristīne Zadovska, Jānis Apeinis, Ingus Pētersons, dziedātāji Antra Stafecka, Dons, Ieva Akuratere, Nikolajs Puzikovs, Aija Andrejeva, Goran Goran, Atis Ieviņš un Ieva Sutugova.

Pirms koncertiem labdarības tirdziņā varēja iegādāties ar mīlestību tapušās bērnu darinātās dāvanas sev un saviem tuvākajiem. Mirdzēja īpašā «Nāc līdzās» egle, kurai rotājumus darināja Rīgas nedzirdīgo skolas bērni.

Labdarības akcijas ietvaros tika rīkots fotogrāfiju konkurss ar tēmu «Labestība». Rezultātā, profesionāliem fotogrāfiem un fonda pārstāvjiem atlasot un izvērtējot iesūtītās fotogrāfijas, tapis sirsnīgs labestības galda kalendārs «Iegriez pasauli ap sevi». Tajā «Nāc līdzās» aicina cilvēkus, izmantojot kalendārā ievietotās sejiņas, ik dienu attēlot savu garastāvokli, lai gada beigās redzētu un izvērtētu, kādu emociju piepildīts bijis šis gads.

Jau trešo gadu tiek organizēta Ziemassvētku labdarības kartiņu akcija, kas šogad notiek sadarbībā ar tirdzniecības tīklu Narvesen — 28 000 talantīgu bērnu un jauniešu zīmētās kartiņas jau pieejamas 125 Narvesen veikalos visā Latvijā, kur ikviens tās var iegādāties, lai iepriecinātu Ziemassvētkos savus radus un draugus. Atbalstot nodibinājuma «Nāc līdzās» projektus, visos Narvesen veikalos izvietotas arī naudas ziedojumu kastītes.

Labdarības akcijas «Nāc līdzās Ziemassvētkos!» mērķis ir kopt, veidot un stiprināt labdarības tradīcijas Latvijā, veicinot bērnu ar īpašām vajadzībām talantu popularizēšanu un viņu spēju apliecināšanu. Akcijas laikā gūtie ieņēmumi no koncerta biļetēm un labdarības kartiņām tiks izmantoti bērnu talantu tālākai attīstībai.

Fonda «Nāc līdzās!» rīkoto 9. decembra koncertu Lielajā Ģildē ierakstīs un Ziemassvētku laikā LTV1 29. decembrī pulksten 18:15 un Latvijas Radio 1 otrajos Ziemassvētkos pēcpusdienā.

NacLidzas