Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNB līdzdarbosies prezidentūras veidošanā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 3 - 2013

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo biedrībā

LNB līdzdarbosies prezidentūras veidošanā

2013. gada 7. februārī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariāts un 48 nevalstiskās organizācijas (NVO) vienojās par aktīvu sadarbību Latvijas prezidentūras ES Padomē.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts un NVO pārstāvji parakstīja sadarbības protokolu, kurā apņemas nodrošināt diskusiju par prezidentūras darba programmu un informācijas apmaiņu par plānotajiem pasākumiem, īstenot kopīgas komunikācijas aktivitātes, kā arī veicināt sadarbību starp trio prezidentūras valstu — Itālijas, Latvijas, Luksemburgas — valsts pārvalžu un pilsoniskās sabiedrības organizācijām vietējā, reģionālā un ES līmenī.

«Priecājamies, ka interesi par prezidentūras jautājumiem izrādījušas visplašākā spektra nevalstiskās organizācijas, kas darbojas gan vietējā, gan nacionālā un ES līmenī.

Šis atbalsts būs ļoti svarīgs Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, tāpēc būtiski, ka ideju un informācijas apmaiņa uzsākta savlaicīgi,» atklājot tikšanos, uzsvēra Inga Skujiņa, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta vadītāja.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji izteica priekšlikumus sekretariātam par prezidentūras prioritāšu noteikšanas procesu un šogad plānotajām publiskajām debatēm, kā arī par līdzdalības veicināšanu Latvijas prezidentūras gatavošanā un īstenošanā.

Latvijas Neredzīgo biedrības vārdā vienošanos parakstīja LNB CV priekšsēdētājas vietniece Aija Rīvīte (foto).