Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Festivāla «Baltijas vilnis 2013» atskaņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 6 - 2013

Festivāla «Baltijas vilnis 2013» atskaņas

Pēteris Locāns
LNB CV valdes loceklis

1. jūnijā Palangā Lietuvas Neredzīgo savienības rehabilitācijas un atpūtas centrā «Vituris» notika Starptautiskā populārās mūzikas festivāla «Baltijos banga 2013» noslēguma koncerts.

Saskaņā ar Latvijas atlases koncerta rezultātiem uz Palangu devās LNB Strazdumuižas kluba mūzikas kolektīvs «Epsilons» un divi solisti — akordionists Aleksandrs Ļebedevs (Liepāja) un dziesmu izpildītājs (akordeona pavadījumā) Arnolds Sprieslis (Saldus).

Latvijas Neredzīgo biedrības delegāciju vadīja LNB CV priekšsēdētāja Svetlana Sproģe.

Dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija piecu cilvēku sastāvā — trīs no Lietuvas, pa vienam dalībniekam no Latvijas un Igaunijas. Latviju žūrijā pārstāvēja Pēteris Locāns.

Kā parasti šādos festivālos, kur dalībnieku koptie mūzikas lauciņi ir stilistiski tik atšķirīgi, var būt vieta pārdomām par to, cik objektīvi un taisnīgi var būt lēmumi par tādu vai citādu vērtējumu.

Lielo balvu otro reizi pēc kārtas saņēma Viļņas sociālās aprūpes centra ansamblis «Vilkpede».

Viņi tīrskanīgā un vokāli izlīdzinātā stilā izpilda ārzemju populārās mūzikas darbus, kas atdzejoti lietuviešu valodā, un prot pat jauki uzdziedāt bez instrumentālā pavadījuma a-capella kvintetā.

No Latvijas dalībniekiem balvu par labāko instrumentālo sniegumu saņēma akordionists Aleksandrs Ļebedevs, par labāko dziesmas aranžējumu — ansamblis «Epsilons», bet balva par labāko oriģināldziesmu pienācās ansambļa ģitāristam, komponistam un dziesmu autoram Vladimiram Kropam.

Bija pārsteigums un saviļņojums dzirdēt Lietuvas solista spēcīgo, emocionālo džeza vokālu.

Viņš piedalījās festivāla viesa statusā un vispār bija steidzīgs, jo devās uz starptautiskā džeza pasākuma mēģinājumu, kur plānots muzicēt kopā ar leģendārā mūzikas ģēnija Reja Čārlza meitu Šeilu.

Pēc koncerta un apbalvojumu daļas festivāla dalībnieki devās mājup, draudzīgi norunājuši pēc diviem gadiem tikties atkal uz muzikālās skatuves Igaunijā.

Dalībnieku atlases koncerts Latvijā un laureātu brauciens uz festivālu Palangā notika, īstenojot Bankas «Citadele» sadarbībā ar LCĪVSO «Sustento» finansēto LNB projektu «Sirds mūzikas skaņas».

BaltijasVilnis