Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Atsauksmes pēc publikācijas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 7 - 2013

Atsauksmes pēc publikācijas

Interneta portāls «Kas Jauns.lv» 24. jūnijā publicēja mūsu biedrības Balvu nodaļas vadītājas Kristīnes Berkules dzīvesstāstu «Akla un paralizēta jauniete no Alūksnes pratusi iemīlēt dzīvi». Patiess, emocionāls, skarbs un iedvesmojošs. Tā kā raksts ir garšs un Rosmes redakcija apņēmusies nepārpublicēt citu rakstus, tad aicinām pašiem rast iespēju internetā vai bibliotēkā izlasīt šo interviju! Bet Rosmē publicējam lasītāju komentārus pēc raksta. Tie izsaka tik daudz gan par stipro Kristīni, gan mūsu pašu vājumu! 

* * *

Kad lasu šādas intervijas, man paliek kauns par sevi. Un es vēl čīkstu un pīkstu, ka man grūti vai kas trūkst ... Man jāmācās no šādiem cilvēkiem optimisms, apņēmība un milzīgais gribasspēks! Un nekada žēlošanas!
Paldies Tev, Kristīne, lai Tev veicas, no sirds!!!
Superīga meitene :) Cepuri nost un kāju virsū! :)

 

* * *

Arī man palika kauns... Par savu nevarēšanu (neuzņēmību un negribēšanu) kaut ko mainīt un sasniegt dzīvē. Vairāk šādas pozitīvas intervijas ar tādiem cilvēkiem kā Kristīne. Veiksmi Tev, meitenīt! Ceru, Tavs stāsts sapurināja daudzus! Paldies, ka atradi laiku intervijai.


* * *

Vai nav paradokss — daudzi veselie čīkst un nemaz nemeklē darbu, jo šodien pabalsta pietiek, lai dzīvotu, bet šis piemērs ir lepnuma vērts. Tikai valstij būtu jāuzņemas īpaša atbildība par šādiem cilvēkiem. Abas šīs ģimenes sievietes ir varones!


* * *

Šādi stāsti ir vajadzīgi mums, it kā veselajiem. Tāda bija Užāne Jette Dzērbenē, liela cimdu adītāja. Mūžu pavadīja ratiņos, un cilvēki brauca pie viņas uz Lejniekiem pēc stiprinājuma un sajūsmināties par cimdu rakstiem un stāstiem — tas bija rūpīgi izdomāts, izdzīvots priekšnesums. Palīdzēsim meitenei un vēlēsim dzīvot mums par spēka avotu. Ei, dokumentālisti, iemūžiniet to visu filmā! Padzīvojiet Kristīnei blakus gadu.


* * *

Mīļo Kristīn! Lai Tev viss iecerētais izdodas! Lasu un raudu, ne jau aiz žēluma, bet aiz tā pozitīvā optimisma, kas Tevī mājo, aiz cilvēcīguma, jo zinu, cik liels un smags darbs ir tam visam apakšā.


* * *

Protams, ir sāpīgi apzināties, kāpēc ir tā, kā ir noticis. Ikdienā tādas vai līdzīgas traģēdijas notiek bieži, un to vārds ir — bezatbildība un slinkums. Slinkums izlasīt, slinkums ievērot, paviršība, vienaldzība. Reizēm domāju, ka daži cilvēki līdzinās robotiem — bez sirds un dvēseles. Paldies, Larisa, par Jūsu garīgo un fizisko stiprumu un uzņēmību. Un tam puisim, palīgam, paldies! Meitēn, lai Tev vienmēr ir mērķi — un ceļš uz tiem nes gandarījumu!


* * *

Man kauns par mūsu valdību, nav naudas veciem slimiem cilvēkiem, nav naudas invalīdiem. Tajā vietā, kur vajadzētu nākt pretī, palīdzēt, kur ir sociālie dienesti? Nekas nenotiek! Lai tev veicas un viss izdodas! Zini, ka tu esi ļoti jauks cilvēciņš!


* * *

Kristīne, es apbrīnoju Tavu gara spēku! Un ar savu stāstu Tu noteikti esi sapurinājusi daudzus, kuri par savu dzīvi žēlojas. Lai Tava dzīve ir mīlestības piepildīta, paldies Tev!


* * *

Labs un vērtīgs raksts, sevišķi ieteiktu tiem izlasīt, kas ir pilnībā veseli, kam daba neko nav atņēmusi un tik un tā čīkst par visu. Neapvainojieties, to tāpēc saku, ka ir vērts palūkoties arī uz apkārtējiem, kā cilvēki dzīvo ar daudz lielākām grūtībām un sarežgījumiem. Ticiet man, būt neredzīgam un vel nestaigāt — tas tiešām ir savā ziņā retums. Bet Kristīne pierāda, ka ar to var sadzīvot un būt optimistei, darot labas lietas un iepriecinot ar saviem darbiem arī citus!


* * *

Šo meiteni un viņas ģimeni zinu sen, un cepuri nost Larisai, jo spēja izaudzināt tādu meitu kā Kristīne! Lai jums veicas! Es domas ar jums!


* * *

Lai meitenei veicas! Bet viņa no invalīdiem nav vienīgā kas nečīkst. Daudzi sitas kā prot, mācās, strādā, bet neredzīgo cilvēku tuviniekiem visiem vajadzētu piešķirt ordeņus, jo tas nozīmē — savu dzīvi pakārtot neredzīgajam.


* * *

Esmu pilsētā redzējusi šo meiteni. Un jāsaka, tiešām viela pārdomām, sevišķi tad, kad gribas pačīsktēt, ka grūti, mēs redzam, varam staigāt. Pateicība Dievam par to, kas mums ir dots un ir!


* * *

Kristīnīt, Tu esi ellei izgājusi cauri. Malacīte, turies, un Tev noteikti veiksies! Tu esi eņģelis! Lielu Tev izturību! Un izturību mammai un Tavam puisim!