Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Dziesmusvētku vasara

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 7 - 2013

Nodaļa – Latvijas Neredzīgo biedrībā

Dziesmusvētku vasara

Anita Zvirgzde
Rosmes redaktore

Šī ir burvīga vasara — silto dienu ir vairāk kā lietaino, koncerti, izstādes, festivāli un, protams, Dziesmusvētki. Tā vien liekas, ka Latvijā visi cenšas paspēt izbaudīt vasaru cik vien strauji spēj, jo pēc Līgo svētkiem dienas jau atkal iet uz otru pusi.

Man šogad XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki bija īpaši gaidīti, tāpēc paņēmu atvaļinājumu un katru dienu saplānoju atbilstoši svētku programmai. Nekad dzīvē tā nebiju darījusi. Toties pozitīvā enerģija uzkrāta pietiekami ilgam laikam!

LNB jauktais senioru koris «Jolanta» arī šiem Dziesmusvētkiem īpaši gatavojās — izturējuši koru skates un iekļuvuši finālistu sarakstos, gatavoja savus tautastērpus un pieslīpēja balsis. Dziesmusvētkos viņi dziedāja senioru koru un deju kolektīvu koncertā Ķīpsalas hallē un, protams, Me-žaparkā noslēguma koncertā. Turklāt trīs reizes pēc kārtas! Tiešām var tikai apbrīnot dalībnieku izturību un spēju smaidīt šādā trīs dienu «sprintā»!

Par kora gaitām svētkos variet noskatīties mazu filmu LNB jaunajā mājaslapā internetā: www.lnbiedriba.lv — Galerijas — Video. Bet foto — uz žurnāla pirmā vāka.

4. jūlijā vakarā pirmo reizi Dziesmusvētku vēsturē 20 pūtēju orķestri muzicēja Rīgas dievnamos. Arī Strazdumuižas pūtēji uzstājās Rīgas Lutera draudzes dievnamā Torņkalnā kopā ar citiem orķestriem. Nelielu videostāstu par orķestra gaitām svētkos drīz varēsiet redzēt LNB mājaslapā.

Šeit jāsaka liels paldies Dziesmusvētku organizatoriem par piešķirto mediju akreditācijas karti man kā LNB žurnāla redaktorei! Pat vismazākajiem mediju pārstāvjiem tika dota iespēja brīvi un radoši atspoguļot svētku norisi.

Īpaša pateicība fotogrāfiem, kurus sastapu svētku laikā un kuri piekrita izpalīdzēt mūsu biedrības žurnālam ar kvalitatīvām fotogrāfijām — Vinetai Jaunzemei no «Vinnefoto» un Andrejam Sniķerim! Tās arī jau tuvākā laikā tiks ievietotas LNB mājaslapā.

LNB izsaka pateicību visiem tiem cilvēkiem ar redzes invaliditāti, kuri dzied vai dejo savas pilsētas kolektīvos un piedalījās šajos Dziesmusvētkos: Raimondam Cīrulim un Leopoldam Grīnbergam (senioru deju kolektīvs «Dzirnas»), Dzintaram Ģērmanim (vidējās paaudzes deju kolektīvs «Zemgaļi»), Jānim Kalējam (senioru koris «Ābele»), Druvim Brenčam (Gulbenes tautas teātris), Veltai Ķipurei (koris «Aspazija»), Jurim Sirēvičam (Rīgas Latviešu biedrības koris), Ingai Mileikai (VEF koris) un visiem pārējiem!

Jūsu spēks ir mūsu gandarījums!

 

1vaks-Jolanta

1vaks-Jolanta-viiri

1vaks-Jolanta-sievas

1vaks-Edijs

1vaks