Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Koris jauniešiem ar īpašām vajadzībām

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 8 - 2013

Koris jauniešiem ar īpašām vajadzībām

Sarma Freiberga
fonda «Nāc līdzās!» valdes priekšsēdētāja

Fonds «Nāc līdzās!» sācis jaunu, skaistu, bet izaicinošu projektu — nodibinājis jauniešiem ar īpašām vajadzībām savu kori. Tajā aicināti piedalīties jaunieši ar īpašām vajadzībām vecumā no 16 līdz 30 gadiem.

«Nāc līdzās!» jauniešu kora dalībnieki (pirmajā reizē to bija 16) uz savu pirmo mēģinājumu sanāca 9. jūnijā Strazdumuižas internātvidusskolas zālē. Paldies skolas direktorei Ligitai Ģeidai par pretīmnākšanu un mēģinājuma telpas atvēlēšanu!

Lai arī pirms mēģinājuma diriģente Aira Birziņa vēl nedaudz šaubījās, kā tad viss sanāks, tad mēģinājuma beigās no šaubām vairs nebija ne vēsts.

Mēs varam būt līdzās arī dziedot un ieklausīties viens otrā! Korim bija ļoti īss laiks, lai paspētu uz Dziesmu svētkiem sagatavot dziesmas nelielai sevis pieteikšanai. Bet ar cītīgu, intensīvu un atbildīgu strādāšanu paspējām sagatvot divas dziesmas: Ešenvalda «Dvēseles dziesmu» un latviešu tautasdziesmu Cimzes apdarē «Rīga dimd», ko arī nodziedājām savās pirmajās ugunskristībās Ķīpsalas hallē svētku kolektīvu vadītājiem. Katrs dziedātājs saņēma paldies gan no kultūras ministres, gan aplausu ovācijas zālē.

Bet pats nozīmīgākais notikums «Nāc līdzās!» jauniešu korim, protams, bija iespēja piedalīties ģenerālmēģinājumā ar skatītājiem Mežaparka estrādē un kopā ar lielo kopkori nodziedāt «Dvēseles dziesmu»!
Paldies visiem (21) koristiem, kas nenogurstoši strādāja katrā mēģinājumā un ne mirkli nezaudēja koncentrēšanās spējas!

Paldies visiem viņu atbalstītājiem un paldies diriģentei Airai Birziņai par uzdrīkstēšanos nākt līdzās!
Mums priekšā lieli plāni un vēl daudz darāmā. 

Koris ½NaäcLiädzaäs