Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Brilles nokļūst bibliotēkā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 9 - 2013

Brilles nokļūst bibliotēkā

2013. gada 14. augustā Madonas novada bibliotēkas direktore Imelda Saulīte projekta «Brilles ar augstu pievienoto vērtību» ietvaros saņēma brilles, kuras būs iespējams izmantot bibliotēkas apmeklētājiem.

Madonas novadnieki — bērzaunieši Edijs Lamberts, Lauma Lamberte un Miķelis Melderis — piedalījās sociālo projektu konkursā «Open mind 2013» ar projektu «Brilles ar augstu pievienoto vērtību».

«Rosmes» lasītāji ar šo projektu jau iepazinušies iepriekšējos žurnāla numuros un informēti, ka puišu ideja uzvarējusi konkursā un ieguvusi finansējumu. Līdz ar to visās Madonas novada pašvaldībās brilles vājredzīgiem cilvēkiem kā bezmaksas pakalpojums pieejams tūlītējai, ērtai un efektīvai lietošanai uz vietas. Brilles ir piemērotas ikkatram, jo tās ir aprīkotas ar +2,5 dioptrijas lēcām, kas labos visa veida tālredzību, attiecīgi pietuvinot vai attālinot tās no acīm. Brilles ir turamas rokā ar «kātiņu» (nelietojot — statīvā uz klientam paredzētās darba virsmas).

Kopumā Madonas novada pašvaldībai projekta ietvaros tika piešķirti 150 briļļu pāri, no tiem četri atradīsies Madonas novada bibliotēkā.

Ne reizi vien gadījies, ka apmeklētāji, atnākot uz bibliotēku, lai izvēlētos sev līdzņemamo lasāmvielu, iepazītos ar jaunākajiem periodiskajiem izdevumiem vai apmaksātu rēķinus internetbankā, brilles aizmirsuši mājās, līdz ar to nākas saskarties ar diskomfortu un lūgt bibliotēkas darbinieku palīdzību, lai izlasītu, piemēram, grāmatas anotāciju. Tāpēc projekts «Brilles ar augstu pievienoto vērtību» būs vērtība ne vien vājredzīgajiem, bet ikvienam cilvēkam, kuram grūtības lasīt vai rakstīt bez brillēm.