Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Baltijas Neredzīgo organizāciju komitejas konference

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 12 - 2015

Baltijas Neredzīgo organizāciju komitejas konference
Sandra Smona

Vēlā novembra pēcpusdienā uz Latvijas Neredzīgo biedrības pasta kasti tika atsūtīts ielūgums no mūsu kaimiņu zemes Igaunijas ar aicinājumu piedalīties Baltijas Neredzīgo organizāciju komitejas konferencē Tallinā.

Konferencē piedalījās pārstāvji no Latvijas Neredzīgo biedrības (LNB Centrālās valdes priekšsēdētāja Svetlana Sproģe, LNB projektu vadītāja Sandra Smona un LNB Tiflotehnikas speciālists Kaspars Riekstiņš), Lietuvas Vājredzīgo un neredzīgo asociācija, kā arī Igaunijas Neredzīgo federācijas, kuri bija galvenie organizatori šim pasākumam.

Lai pagūtu izrunāt visus aktuālos jautājumus, konference sākās agrā 1.decembra rītā.

Nepiespiestā gaisotnē visu valstu pārstāvji iepazinās un pārmija dažus vārdus par to, kāds ir bijis ceļš līdz Igaunijai, lai jau pavisam drīz sēstos pie apspriežu galda un nodotos izzinošām diskusijām par organizāciju darbību.

Lai konferences gaitu padarītu gana raitu, katrai dalīborganizācijai bija jāsagatavo prezentācija, iekļaujot informāciju par galvenajām organizācijas aktivitātēm, vēsturi, struktūru, nozīmīgākajiem projektiem, kā arī pēdējā laika lielākajiem sasniegumiem.

Diena aizsteidzās nemanot. Tā tika piepildīta ar visnotaļ noderīgu un izglītojošu informāciju. Organizāciju vadītājiem bija iespēja atskatīties uz līdz šim paveikto, kā arī likt pamatus jaunām kopīgām idejām.

Un jāatzīst, ka visi kā viens atzinīgi vērtēja šāda pasākuma nepieciešamību, tāpēc Igaunijas Neredzīgo federācijas prezidents dienas beigās nodeva stafetes kociņu Lietuvas Vājredzīgo un neredzīgo asociācijas valdes priekšsēdētājam, kurš pēc diviem gadiem uzņems dalībniekus savā zemē.

Īpašu paldies jāsaka LNB Tiflotehnikas speciālistam Kasparam Riekstiņam, kurš bija sagatavojis izsmeļošu informāciju par LNB aktivitātēm un to noprezentēja konferences laikā.