Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Mūsu neierobežoto iespēju diena

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 2 - 2015

Mūsu neierobežoto iespēju diena

Nataļja Muravjova

Cik ātri iet laiks! Vēl viens gads pagājis, kā skaists zirgs pārskrējis pāri mūsu dzīvei. Gribas vēlreiz atcerēties pērnā gada interesantos notikumus.

Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils nodaļā notika vairāki pasākumi. Sadarbībā ar pilsētas domes Jaunatnes nodaļu bibliotēkā tika noorganizēta jautra vecā-jaunā gada ballīte. Pie mums ciemos bija ieradušies bērni no pilsētas skolām, kas darbojas deju un vokālās studijās. Koncerts bija ļoti jautrs, un, spriežot pēc skatītāju reakcijas, visi bija labā omā.

Aprīlī notika pasākums «Diskusija — manas dzīves skola». Pie apaļā galda bija aicināti mūsu biedrības biedri, kuri jau guvuši savā dzīvē kādus nozīmīgus panākumus. Diskusijā piedalījās: Andrejs Kirins — neredzīgo sporta kluba «Elpa» organizators, 2012. gada Eiropas akadēmiskās airēšanas čempions; Aleksejs Korsaks — daudzkārtējs Latvijas čempions pauerliftingā un citos sporta veidos; Vija Nīcgale — tiek uzskatīta par vienu no Līvānu pilsētas labākajām masierēm; Raisa Lārmane — 57 gadu vecumā izmācījusies un ieguvusi sociālā darbinieka profesiju; Veronika Ļeļāne — laba kulināre. Šie cilvēki labprāt dalījās ar jaunatni savās zināšanās un sasniegumos.

Maijā notika informatīva tikšanās ar servisa suņu biedrību «Teodors». Par šo pasākumu jau rakstīja mūsu žurnāls, bet atļaušos piebilst, ka divi Daugavpils iedzīvotāji jau saņēmuši savus palīgus — ausainos astaiņus.

13. novembrī, Starptautiskajā Neredzīgo dienā, notika pagājušā gada spilgtākais notikums — sadarbībā ar Daugavpils TO un pilsētas domes finansiālu palīdzību tika noorganizēts pasākums «Tava zvaigžņu stunda». Izrādās, starp bibliotēkas lasītājiem ir daudz talantīgu cilvēku, vairāki priekšnesumi bija kā patīkams pārsteigums skatītājiem. Svetlana Komisarova iepriecināja ar senajām romancēm. Tamāras Suhoručenkovas brīnišķīgajā izpildījumā izskanēja fragments no A. Puškina poēmas «Bahčisarajas strūklaka». Mūsu pazīstamie mūziķi — Aleksandrs Dunnikovs, Nikolajs un Valentīna Baranovi — izpildīja literāri muzikālu kompozīciju. Žanna Deniņa pārsteidza ne tikai ar interesantu dzeju lasījumiem, bet arī ar savu suvenīru kolekciju — vardes. Izrādās, tas daudzus spēja pārvērst par bērniem — visiem gribējās kaut mirkli paņemt rokās šīs simpātiskās rotaļlietas.

Nikolaja Baranova pavadījumā Veronika Ļēļāne izpildīja vairākas estrādes dziesmas. Romāns Gabranovs ļoti labi izpildīja dziesmu no igauņu dziedātājas Annes Veski repertuāra. Īsts pārsteigums visiem bija Ludmilas Borskajas un Nikolaja Suhareva uzstāšanās — viņi bija sagatavojuši un lieliski izpildīja humoristiskas ģimenes dzīves ainas. Ja es nebūtu personīgi pazīstama ar izpildītājiem, tad domātu, ka viņi ir profesionāli aktieri.

Kā gan var notikt koncerts bez austrumu dejām! Vienīgi dejotāja vēlējās palikt inkognito.

Mūsu svinības pagāja siltā gaisotnē. Pēc koncerta saimniecītes mūs visus pacienāja ar tēju, un pie galda vēl turpināja skanēt dziesmas un mīļi vārdi.

Šai brīnišķīgajai dienai mēs nolēmām dot nosaukumu — «Mūsu neierobežoto iespēju diena».