Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Liepājā sniegs sociālo palīdzību

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 4 - 2015

Liepājā sniegs sociālo palīdzību
Liepājas NB

2015. gada 1. aprīlī Liepājas Neredzīgo biedrība sākusi realizēt AS «Latvijas Valsts meži» finansētu projektu «Sociālās palīdzības sniegšana».

Projekta darbības laiks ir līdz š. g. 31. oktobrim. Projekta galvenais mērķis — cilvēkiem ar invaliditāti nostiprināt pārliecību, ka viņi var apgūt jaunas prasmes un iemaņas, no ņēmēja kļūstot par devēju, mācoties un strādājot, kopīgi veidojot sociālās rehabilitācijas un izziņas centru lauku vidē «Dvēseles veldzes dārzs» Ziemupē.

Projekta aktivitātes paredzētas gan «Dvēseles veldzes dārzā», gan uz vietas biedrībā. Cilvēkiem ar invaliditāti tiks piedāvātas dažāda veida nodarbības un aktivitātes — mājamatniecība, mājturība, dārza darbi un dažādas sporta aktivitātes.

Mājamatniecības nodarbībās būs iespēja iesaistīties 20 mērķa grupas dalībniekiem, mājturības nodarbībās — 30 dalībniekiem, nodarbībā «Dārza darbi» — 40 dalībniekiem. Aktīvās atpūtas un sporta nodarbībās — 60 mērķa grupas dalībniekiem. Kopā dosim iespēju iesaistīties 150 cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti, dažāda vecuma, abu dzimumu, arī pilnīgi neredzīgiem cilvēkiem.

Būs iespēja izmēģināt iemaņas katrā no aktivitātēm. Mērķa grupas dalībnieki būs tie, kuri jau ir biedrības redzeslokā, gan tie, kuri tiks uzrunāti, iesaistot Kurzemes reģiona pašvaldību sociālos darbiniekus un Latvijas Neredzīgo biedrības teritoriālās organizācijas.

Mērķa grupas dalībniekiem tiks nodrošināts transports no/uz nodarbībām Ziemupē.