Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Atlases konkurss «Baltijas vilnis 2015»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 5 - 2015

Atlases konkurss «Baltijas vilnis 2015»

Anita Zvirgzde

Sestdien, 11. aprīlī, Rīgā, Strazdumuižas klubā norisinājās atlases konkurss Baltijas valstu neredzīgo biedrību populārās mūzikas festivālam «Baltijas vilnis 2015».

Konkursam pieteicās četras muzikālās apvienības — trīs no Rīgas un viena no Liepājas. Katra sniedza 20 minūšu programmu, kuru vērtēja žūrija: Pēteris Locāns, LNB CV valdes loceklis, Sandra Smona, LNB projektu vadītāja, Natālija Muravjova, trīskārtēja konkursa «Baltijas Vilnis» laureāte, un Haralds Puriņš, Ziepniekkalna sākumskolas mūzikas pedagogs un direktora vietnieks.

Visi kolektīvi bija gatavojušies un ar satraukumu sirdī stājās žūrijas un skatītāju priekšā.

Vokāli instrumentālā ansambļa «Epsi-lons» programmā «Latvija ir Eiropā un pasaulē» skanēja gan latviešu tautasdziesma, gan Elvisa Preslija «Love me tender» un citas šīs grupas populārās dziesmas.

Nākamie savu priekšnesumu rādīja liepājnieku muzikālā apvienība «Aleksandra kvartets». Virtuozi trīs akordeonu līkločos izskanēja P. Piccigani «Gaisma un ēnas», P. Rutkovska «Acālijas ziedi» u. c. skaņdarbi. Žūrijas sirdis skāra latviešu tautasdziesma «Karavīri bēdājās».

VSAC «Rīga» filiāles «Jugla» muzikālās apvienības «Prieks» repertuārs bija izjusts un klasisks — pēdējos gadus viņi izpilda latviešu komponista un mūziķa Māra Lasmaņa dziesmas. Arī savu himnu «Sirmais jauneklis», kā arī jaunas kompozīcijas no nesen izveidotās jaunās programmas par ziediem muzikālā grupa sniedza savas vadītājas un pianistes Baibas Lasmanes vadībā.

Kā pēdējie žūrijas priekšā stājās Strazdumuižas kluba pūtēju orķestris, kuri šim konkursam bija sagatavojuši īpaši jestru programmu — skanēja franču, latino ritmi, maķedoniešu tautas mūzikas aranžējums un, protams, arī latviešu ūdensrozes.

Konkursa noslēgumā arī skatītājiem nācās uzdziedāt, lai žūrijai naskāk raisās domas par vērtējumu un galīgā rezultāta paziņošanu. Līdz beidzot šāds bija žūrijas lēmums: tā kā uz festivālu drīkst doties tikai divas muzikālās apvienības, tad pirmo vietu ieņem Strazdumuižas pūtēju orķestris un otro — Liepājas «Aleksandra kvartets».

Balvas — «Laimas» saldumus — saņēma visi konkursa dalībnieki, un par to jāteic paldies sponsoram Edgaram Mazulam, kurš arī sēdēja skatītāju rindās un pirmo reizi savā dzīvē redzējis, ka cilvēki ar invaliditāti arī spējot būt talantīgi, turklāt izjusti un emocionāli šis konkurss esot aizskāris viņa sirdi.

Latvijas Neredzīgo biedrība teic lielu, lielu paldies visiem mūziķiem, kuri gatavojās un uzstājās konkursā! Mums ir talanti, un tieši tāpēc katrā «Baltijas vilnī» mēs godam spējam pārstāvēt savu valsti. Foto var apskatīt šeit.

Gadskārtējais mūzikas festivāls «Baltijas vilnis 2015» notiks Igaunijā, Pērnavā 2015. gada 29. un 30. maijā. Turēsim īkšķus par savējiem! lai skan!