Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Balvu TO sāk realizēt projektu «Darīt prieks»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 6 - 2015

Balvu TO sāk realizēt projektu «Darīt prieks»
Kristīne Berkule

Rietumu Bankas labdarības fonda (RBLF) un «Latvijas Avīzes» konkursā «Sprīdis labākai dzīvei» sabiedriskās balsošanas rezultātā šogad izraudzīti deviņi projekti, kam piešķirt finansējumu. LNB Balvu organizācijas projekts «Darīt prieks» ierindojies 5. vietā ar 427 balsīm un guvis finansējumu plānotajām aktivitātēm piecu mēnešu garumā. Sakām lielu paldies visiem, kuri mūs atbalstīja, balsojot par projektu!

No šī gada 1. jūnija Balvu TO sāk realizēt savu projektu «Darīt prieks». Balvu TO organizēsim teātra nodarbības, lai tiktu izveidots priekšnesums, kuru jau rudenī demonstrēs Balvu, Gulbenes un Alūksnes iedzīvotājiem.

Teātra nodarbības notiks reizi nedēļā pirmdienās LNB Rehabilitācijas centra Balvu filiāles telpās, tās vadīs pieredzes bagātā Balvu teātra režisore Vaira Resne.

Divas reizes mēnesī trešdienās notiks radošās darbnīcas, kurās veidosim dāvanas gan sev, gan citiem, plānojam veidot ziepes, sveces, vannas bumbas, polienērmāla dekorus, filca nieciņus un citas jaukas un interesantas lietas. Šajā procesā mums padomus un atbalstu sniegs mākslas pasniedzēja Olga Reče.

Jūlijā Alūksnē notiks radošs pasākums aktīviem un radošiem cilvēkiem «Vides dialogs», kura laikā iepazīsim Alūksnes pilsētvidi un izveidosim taktilo karti ar Alūksnes skaistākajiem objektiem.

Augustā Alūksnē pulcēsies sportisti uz Alūksnes posmu šoudaunā, kur mērosies ar spēkiem visi spēcīgākie sportisti.

Projekta gaitā plānojam iesaistīt apmēram 50 cilvēkus ar redzes traucējumiem, kuriem būs iespēja piedalīties aktivitātēs un radoši izpausties. Ja ir kāds, kuram ir vēlme pieteikties uz kādām aktivitātēm, to iespējams izdarīt Balvu organizācijā Brīvības ielā 47, Balvos, vai zvanot koordinatoram Indulim Bumbierim (26955934 vai 29497420), kā arī rakstot uz e-pastu indulis-aluksne@inbox.lv vai berkule2@inbox.lv.

Balvu TO visiem novēl saulainu un piedzīvojumiem bagātu vasaru!

No 17 sabiedriskajā apspriešanā izvirzītajiem projektiem visvairāk balsu (996) ieguva «Seno spēļu dārza izveide Sēļu sētas muzejā Jēkabpilī». Deviņu projektu realizēšanai RLBF piešķīris 24’000 eiro. LNB Balvu TO projektam banka piešķīrusi 2825,00 eiro jeb 90% no nepieciešamā finansējuma, 10% organizācija ieguldīs no saviem resursiem.