Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jauniešu aktīva dzīvesveida veicināšanas projekta konkurss

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 6 - 2015


Jauniešu aktīva dzīvesveida veicināšanas projekta konkurss
Anita Zvirgzde

Nevalstiskās organizācijas, jauniešu interešu centri un mācību iestādes visā Latvijā aprīlī tika aicinātas pieteikt savus projektus konkursam «Diena kā piedzīvojums», ko jau otro gadu īsteno «Narvesen» sadarbībā ar radio «Star FM» un banku «Citadele».

Katrā reģionā — Kurzemē, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē, Rīgā — tiks realizēts viens projekts aktīva dzīvesveida veicināšanai jauniešu vidū. Lai realizētu tieši katram reģionam aktuālāko projektu, starp žūrijas izvēlētajiem kandidātiem uzvarētājus noteica iedzīvotāju balsojums internetā, kas notika visu maija mēnesi.

Šajā konkursā Latvijas Neredzīgo biedrība iesniedza projektu «Aktīvs un laimīgs kustībā — vingrošanas laukums Strazdumuižas ciematā» (LIELS paldies mūsu biedrības čaklajai projektu rakstītājai Sandrai Smonai!), un konkursa žūrija to izvirzīja kā vienu no pieciem labākajiem Rīgas reģionā. Interneta balsojumā maijā mūsu projekts konkurēja kopā ar vēl četriem spēcīgiem projektiem.

Vissīvākā konkurence izvērtās ar «Ghetto dance» projektu par bezmaksas deju nodarbībām jauniešiem un Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras projektu «Skeitparks Ķekavā» — balsojuma rezultāti katru dienu bija soli solī kopā. Aicinājumi balsot par projektu tika izvietoti visos LNB sociālajos tīklos, darbinieki katru dienu aktīvi balsoja paši, aicināja savus draugus un radus palīdzēt balsot.

LNB projektu vadītāja, tuvojoties interneta balsojuma noslēgumam, plānoja, kā pārspēt konkurentus, iesaistot vēl vairāk balsotājus. Pēdējā dienā pirms konkursa noslēguma LNB projekts pārspēja Ķekavas projektu par 400 balsīm, bet Ghetto projekts atpalika par 1500 balsīm.

Līdz ar to — esam šī balsojuma skrējiena uzvarētāji. LNB mājaslapā projektu vadītāja S.Smona ielikusi pateicības rakstu visiem mūsu balsotājiem:

«Neizsakāmi liels paldies visiem, kuri mums palīdzēja sasniegt šo ievērojamo balsu skaitu tik īsā periodā — gan biedriem, draugiem, paziņām, žurnāla «Rosme» kolektīvam un lasītājiem, sadarbības partneriem un visām LNB teritoriālajām organizācijām, kā arī Strazdumuižas internātvidusskolai — attīstības centram vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem. Īpašo, apmēram kilogramus 100 vērto «Paldies» sūtām enerģiskajiem balsotājiem no SIA «Lage Ko» marketinga direktores Antras Ozoliņas virsvadībā!»

Pieci projekti, kas veicina jauniešu iespējas aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, saņēma katrs līdz 2000 eiro lielu finansējumu to īstenošanai. Papildus 10 000 eiro lielajam atbalsta fondam banka piešķīra speciālbalvu projektam, kurā būs visvairāk padomāts par aktīva dzīvesveida iespējām arī jauniešiem ar invaliditāti.

«Pirmajā konkursa gadā pārliecinājāmies, ka katrā Latvijas reģionā ir aktīvi jaunieši un organizācijas ar simtiem ideju, kā rūpēties, lai tuvējā apkārtnē ikviens varētu lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Tomēr būtiskākais priekšnosacījums šo labo ieceru īstenošanai ir to autoru gatavība cīnīties par savu ideju. Tieši pašu iesaiste projekta aizstāvēšanā un arī īstenošanā sniedz labāko rezultātu.

Tāpēc ar šo projektu konkursu vēlamies iedrošināt jauniešus uzņemties iniciatīvu un aizstāvēt savas labās idejas, gūstot gan neatsveramu pieredzi, gan radot paliekošas vērtības savā pilsētā. Tikai kopā mēs varam veidot vidi, kas sniedz pozitīvas alternatīvas brīvā laika pavadīšanai — attīstot, motivējot un iedvesmojot gan pašus, gan apkārtējos,» skaidro Katrīne Judovica, SIA «Narvesen Baltija» valdes priekšsēdētāja.

Pērn konkursā «Diena kā piedzīvojums» par labākajiem jauniešu organizāciju pieteiktajiem projektiem tika atzīta pašapkalpošanās velodarbnīcas atjaunošana Liepājā, skeitparka labiekārtošana Bauskā, jaunu ielu vingrošanas sporta laukumu izveide Ozolainē un Viļakā, kā arī īpaša sporta laukuma izveide suņiem un to īpašniekiem Rīgas dzīvnieku pansijā «Ulubele».