Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

«Nāc līdzās» lielkoncertā šogad arī mūsējie laureātu vidū

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 7 - 2015

Nodaļa — Citās organizācijās

«Nāc līdzās» lielkoncertā šogad arī mūsējie laureātu vidū

2015. gada 1. aprīlī RSU aulu pieskandināja 19. Integratīvā mākslas festivāla bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām dziesmas, dejas un muzicēšana. Šogad festivāla Lielkoncerts pulcēja kopā vairāk kā 400 bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām, viņu skolotājus, vecākus, asistentus un citus atbalstītājus.

Šogad žūrijai bija ļoti grūti izšķirties starp tiem, kuri kļūs par laureātiem, jo laureātu diemžēl ir tikai 12, bet labu priekšnesumu bija daudz vairāk… Kā jau konkursos, arī mums bija nevaldāmas prieka un emociju šaltis, gaviles, kādas reti var dzirdēt citur, un, protams, ka bija arī kāds bēdīgāks vaigs. Tomēr pāri visam lija sirsnība un laimes sajūta.

Skatītājus ar spožu mūzikas spēli pārsteidza saksofonistu duets Līva Paleja un Elīza Kupruka no Strazdumuižas internātvidusskolas ar skaņdarbu «The Chicken». Viņas kopā ar vēl trim grupām saglabā savu iepriekšējā gada Zelta laureāta titulu. Savas vietas laureātu vidu saglabā arī Strazdumuižas meiteņu vokālais trio un Edgars Fomičevs ar dziesmu «Bērīt’s mans kumeliņš». Bet duets Renāte Jakovļeva un Antons Sņegovs pirmo reizi ieguva laureāta titulu ar dziesmu «Debesis ir tuvāk klāt».

Visiem laureātiem šogad būs iespēja uzstāties kopā ar populāriem skatuves māksliniekiem un mūziķiem labdarības koncertā «Nāc līdzās Ziemassvētkos», kurš notiks 14. decembrī jaunajā, vēl topošajā Liepājas koncertzālē «Lielais Dzintars».