Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Stāstām studentiem par cilvēkiem ar redzes traucējumiem

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 7 - 2015

Stāstām studentiem par cilvēkiem ar redzes traucējumiem
redzimani.lv

19. maijā Latvijas Neredzīgo biedrības Rīgas pilsētas organizācijas pārstāvji sadarbībā ar Rīgas Vājredzīgo un Neredzīgo biedrību «Redzi mani» piedalījās Laterāna Pontifikālās universitātes Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta studentu redzesloka paplašināšanā par cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Uz tikšanos kopā ar audzēkņiem bija ieradusies minētās augstākās izglītības iestādes lektore Mag. Psych. Inese Ieva Lietaviete.

Studenti izrādīja neviltotu interesi par cilvēku ar redzes invaliditāti dzīves praktiskajiem aspektiem, īpaši — par iejušanos sabiedrībā, salīdzinot Latviju ar citām valstīm. Jāatzīst, ka Latvijā attiecībā uz cilvēkiem, kuriem nepieciešama gan materiāla, gan nemateriāla palīdzība, joprojām tiek attiecināta gūzma stereotipu. Tāpat interesanta un praktiski noderīga bija redzes traucējumu simulācijas briļļu pielaikošana.

Nodibinājums «Laterāna Pontifikālās universitātes filiāle Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts» pētnieciskajā darbībā īsteno Atklāsmē, Baznīcas maģistērija mācībā un katoliskajā akadēmiskajā tradīcijā balstīto LPU pētniecisko uzstādījumu, ko izsaka nosaukums «Jauna antropoloģija III gadu tūkstotim», un kas paredz cilvēka universāla tēla atjaunošanu mūsdienu kultūrā. Augstskolas beidzēji kļūst par skolotājiem, pastorālajiem konsultantiem, kapelāniem slimnīcās, cietumos un citās sociālās iestādēs.