Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Tapis jauns rotaļlaukums Strazdumuižā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 7 - 2015

Nodaļa — Llatvijas neredzīgo biedrībā

Tapis jauns rotaļlaukums Strazdumuižā
Anita Zvirgzde

Latvijas Neredzīgo biedrība aktīvi piedalās visos iespējamos projektu konkursos, lai piesaistītu biedrībai finanšu līdzekļus, ar kuriem uzlabot biedrības ikdienu.

Piemēram, uz siltām telpām pārvietot biedrības vēsturiskā mantojuma eksponātus, izremontēt Strazdumuižas dienas centra ēkas Rīgā pirmo stāvu, organizēt tradicionālos Strazdumuižas ciemata svētkus, aizvest mūsu pārstāvjus uz «Baltijas viļņa» konkursu, nodrošināt brīvā laika aktivitātes biedrības reģionos, pie viena iemācot cilvēkiem ar redzes invaliditāti unikālas prasmes, lai ar tām viņi varētu pelnīt sev iztiku. Projektu ir daudz — viens tikko sācies, otrs jau pusceļā, trešajam vēl jāraksta pieteikums.

Viens no šādiem projektiem ir bērnu rotaļlaukuma ierīkošana Strazdumuižas ciematā, kurā līdz šim sarūsējusi raķete kā biedēklis atgādināja seno padomju laiku vēsturi, bet metāla plāksne ar naglām malās brīdināja bērnus, ka šis tomēr nebūs slidkalniņš. Smilšu kaste vairāk līdzinājās kaķu kastei, bet šūpoles — sāpju ielejai ar čīkstošām eņģēm. Ilgu laiku nebija iespējas atrast kādu projektu konkursu, kurā pieteikt ideju par mūsdienīga rotaļlaukuma izveidi. Līdz beidzot šī gada sākumā Ziedot.lv ar AS «Latvijas Valsts meži» atbalstu, kā arī ar Rietumus Bankas un Rīgas Domes Ziemeļu izpilddirekcijas atbalstu biedrībai izdevās piesaistīt finansējumu.

Meistari vecās smilšu kastes vietā maija beigās un jūnija sākumā uzslēja 3 līdz 6 gadu bērnu sapņu pili — torni ar slidkalniņu, balansa tiltu, kas šūpojas, un modernu smilšu kasti, kas aprīkota ar ģeometrisku figūru skaitīkļiem pie malām. Tāpat ierīkotas jaunas šūpoles, kas pielāgotas pašiem mazākajiem bērniem, un izturības trenažieris, kurā karāties un rāpties jau lielākiem bērniem. Viss rotaļlaukuma segums noklāts ar īpaši mīkstu materiālu, lai bērniem būtu droši, bet viss aprīkojums ir ekoloģisks un izgatavots tepat Latvijā. Tāpat izmantotas spilgtas kontrastkrāsas un speciālas taktilas apmales. Galerija.

Rotaļlaukuma svinīgā atklāšana notika 10. jūnijā, uz kuru aicināti bija visi Strazdumuižas ciemata iedzīvotāji. Bērni ēda saldējumu, piedalījās atklāšanas sarkanās lentas griešanā un izmēģināja jauno rotaļlaukumu.

LNB valdes vārdā vēlos lūgt Strazdumuižas ciemata iedzīvotājiem rūpēties par šo rotaļlaukumu, lai tas vienmēr būtu tīrs un drošs bērniem, un pieskatīt vakarpusē, lai to neizdemolē. Mēs visi kopā radām sev patīkamu vidi, un katrs pats esam atbildīgi par to.

Lai bērniem rotaļīga vasara, bet mums — gandarījums par vēl vienu labi padarītu darbu!