Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vasaras darbi Liepājas biedrībā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 8 - 2015

Vasaras darbi Liepājas biedrībā
Liepājas Neredzīgo biedrība

Arī vasaras mēnešos Liepājas Neredzīgo biedrībā aktīvi turpinās darbs projektā «Pilnveidojot sevi sabiedrībai».

Kā vienu no aktivitātēm varētu minēt informatīvi izglītojošo pasākumu skolu jaunatnei «Iepazīsti manu pasauli!». Vasaras mēnešos biedrību apmeklējušas vairākas skolēnu vasaras nometnes, pasākuma laikā skolēniem tika dota iespēja iepazīt pasauli, kurā dzīvo neredzīgs cilvēks, iespēja iepazīties ar viņu ikdienā lietotajiem palīglīdzekļiem (balto spieķi, runājošiem pulksteņiem, šķidruma līmeņa noteicēju u. c.), iespēja iejusties neredzīga cilvēka lomā — aizsienot acis, pastaigāt ar balto spieķi. Šo pasākumu mērķis — rosināt skolēniem būt līdzjūtīgākiem, veicinot izpratni par cilvēku ar invaliditāti dzīvi, viņu iespējām, sabiedrības atbalstu.

Katru trešo mēnesi biedrībā notika Liepājas pilsētas NVO sadarbības tīkla tikšanās, kuras laikā kopā sanākušo organizāciju pārstāvjiem bija iespēja uzklausīt ikvienā organizācijā notiekošās aktivitātes un jaunumus, kā arī kopīgi risināt cilvēkiem ar invaliditāti svarīgus jautājumus.

Joprojām turpinās darbs pie jaunu un ne vairs tik jaunu būvju apsekošanas, novērtējot to atbilstību universālā dizaina principiem. Tiek sniegtas konsultācijas par universālā dizaina principiem būvniekiem, arhitektiem un citiem interesentiem ne tikai Liepājā un tās apkārtnē, bet arī Rīgā, Dobelē un citās Latvijas pilsētās. Viens no galvenajiem objektiem šobrīd ir koncertzāle «Lielais dzintars» Liepājā, kurā notiek gan apsekošanas darbi, gan konsultāciju sniegšana vides un informācijas pieejamības jomā.

Iespēju robežās turpinām sniegt arī priekšlikumus un ierosinājumus valsts un pašvaldību iestādēm par jautājumiem, kas skar cilvēku ar invaliditāti intereses. Šobrīd esam iesnieguši vairākus priekšlikumus Labklājības ministrijai par būvnormatīvu — Publiskās būves, arī priekšlikumus Liepājas pilsētas domes Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas projektam «Liepāja kā pieejama Eiropas pilsēta».

Rudens pusē atzīmēsim Starptautisko Baltā spieķa dienu un rīkosim ielu akcijas autovadītājiem, kā arī sāksim gaidīt gada gaišākos svētkus — Ziemassvētkus.

Tas nozīmē vien to, ka projekta ietvaros darbs rit tālāk un mēs neapstājamies pie padarītā, bet kopīgiem spēkiem cenšamies sekmīgi strādāt cilvēku ar invaliditāti labā.