Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Cēsu organizācijā noslēdzas projekts «Tuvāk»

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 9 - 2015

Cēsu organizācijā noslēdzas projekts «Tuvāk»
Inga Kravale, LNB Cēsu TO pārstāve

Lai tiktu tuvāk, ir jāiet klāt, nevis jāgaida šurpnākam.

/I.Ziedonis/

Šī gada vasaras mēnešos LNB Cēsu TO, sadarbībā ar Cēsu pilsētas pašvaldību un citiem sadarbības partneriem, īstenoja projektu «Tuvāk». Septembris ir tas laiks, kad iepazīties ar projekta gaitā paveikto. Tāpēc 11. septembrī projekta realizētāji aicināja visus sadarbības partnerus, brīvprātīgos un citus interesentus, lai kopīgi atklātu atjaunoto ieeju uz biedrības un arī uz LNB rehabilitācijas dienas centra telpām.

Par projektu «Tuvāk»: Projekts īstenots Cēsu pašvaldības izsludinātā konkursa «Sabiedrība ar dvēseli» ietvaros, kurā biedrība, piesakot projektu, ieguva daļēju līdzfinansējumu savai idejai — darīt ērtāku un vieglāku pieeju organizācijas telpām.

Ja līdz šim, lai nokļūtu Neredzīgo biedrības un rehabilitācijas dienas centra telpās, cilvēkiem bija jāmēro garš un labirintam līdzīgs ceļš, tad atjaunotā ieeja ļaus nepastarpināti nokļūt vajadzīgajā institūcijā tieši no Kr. Valdemāra ielas 13 puses.

Projekta realizēšanas gaitā biedrība respektēja pilsētas pašvaldības aicinājumu uzlabot apkārtējās vides kvalitāti, lai paveiktie darbi kļūtu sabiedriski nozīmīgi. Tāpēc atjaunotas tika arī puķu dobes, dzeltenie orientieri, kas palīdz vājredzīgiem cilvēkiem pārvietoties, pakāpieni pie ēkas, kā arī daļēji fasādes krāsojums.

Tikpat nozīmīgi darbi ir paveikti iekštelpās, gaitenī, pa kuru ceļš ved tuvāk biedrībai, un būtiski, ka daudzus darbus paveikuši brīvprātīgie — gan paši cilvēki ar redzes invaliditāti, gan viņu ģimenes locekļi un domubiedri. Lielu atbalstu snieguši sadarbības partneri — «Vinetas un Allas kārumlāde», SIA LNB MRU, sporta trenere Inga Bogdanova ar domubiedriem.

Projekta noslēgums un jaunās ieejas atklāšana 11. septembrī plkst. 13.00, Cēsīs, Kr. Valdemāra ielā 13. Atklāsim, kā īstenotais darbs ir darījis biedrību tuvāku sabiedrībai un sabiedrību tuvāku biedrībai. Lai mums vieglāk vienam otru atrast un saprast.