Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ģimenes ar bērniem-invalīdiem varēs maksāt mazāk par elektrību

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 9 - 2015

Ģimenes ar bērniem-invalīdiem varēs maksāt mazāk par elektrību

Ģimene, kuras apgādībā ir bērns-invalīds, varēs saņemt aizsargātā lietotāja statusu un par elektrību maksāt mazāk. Tā paredz Saeimā otrajā lasījumā atbalstītie Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumi.

Patlaban par aizsargāto lietotāju noteikta trūcīga vai maznodrošināta ģimene vai daudzbērnu ģimene, kura savā mājsaimniecībā pašas vajadzībām izlieto elektroenerģiju.

Trūcīga vai maznodrošināta ģimene pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas katru mēnesi par pašreizējā starta tarifa cenu — 11,64 centiem — var iegādāties 100 kilovatstundu, bet daudzbērnu ģimene — 300. Likumprojekta autori norāda, ka ģimene, kuras apgādībā ir bērns-invalīds, patlaban elektroenerģijas tirdzniecības atvieglojumus var saņemt tad, ja tai piešķirts maznodrošinātas vai trūcīgas ģimenes statuss.

Pērn Latvijā bija reģistrēti 7916 bērni-invalīdi, no kuriem 444 uzturas specializētajās aprūpes iestādēs, bet 7472 dzīvo mājās vecāku apgādībā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Plānots, ka likuma grozījumi stāsies spēkā nākamā gada 1. janvārī. Saeimai par likumprojektu vēl jālemj trešajā, galīgajā lasījumā.