Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNB CV priekšsēdētāja tiekas ar labklājības ministru

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 9 - 2015

Nodaļa — Latvijas neredzīgo biedrībā

LNB CV priekšsēdētāja tiekas ar labklājības ministru

Labklājības ministrs Uldis Augulis 27. augustā tikās ar LNB vadītāju Svetlanu Sproģi un LNB valdes locekli Māri Ceiruli, lai diskutētu par sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

Tikšanās laikā klātesošie pārrunāja biedrības iespējas uzlabot sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cilvēkiem ar redzes traucējumiem, jo ir nepieciešams pilnveidot jau līdz šim esošo pakalpojumu kvalitāti.

Ministrs uzsvēra, ka izmaiņas pakalpojumu sniegšanā šobrīd iespējamas tikai esošā finansējuma ietvaros. Papildus LNB pārstāvji interesējās par iespējām jautājumu — papildu finansējums sociālo rehabilitācijas pakalpojumu uzlabošanai iekļaut 2016. un 2017. gada budžetā.

Vienlaikus apsprieda LNB iespējas attīstīt grupu māju un specializēto darbnīcu pakalpojumus, sadarbību ar pašvaldībām deinstitucionalizācijas kontekstā un LNB izredzes iesaistīties ES struktūrfondu projektu īstenošanā.

Tāpat M. Ceirulis informēja U. Auguli par jautājumiem, kas saistīti ar infrastruktūras, vides un energoefektivitātes sakārtošanu, jo minētajām aktivitātēm nevalstiskajām organizācijām nav iespējams piesaistīt ES struktūrfondu finansējumu.

Labklājības ministrs rosināja LNB par minēto jautājumu sagatavot informāciju Labklājības ministrijai, lai varētu to risināt sadarbībā ar citām ministrijām. Atgādinām, ka LNB ir Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā deleģēta valsts funkcija izsniegt tehniskos palīglīdzekļus, kā arī sniegt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cilvēkiem ar redzes invaliditāti.