Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

14. autobusa pieturu — pareizajā vietā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 10 - 2008

14. autobusa pieturu — pareizajā vietā
Imants Bremze

Vai superplatā brauktuve, kas tagad velk garām Strazdumuižai, nav īsti kārtībā? Senāk neviens nežēlojās par satiksmes grūtībām. Kā tad bija tolaik? 14. autobusa pieturnamiņš atradās Juglas ielā pretim invalīdu iestādei, kā saka, degungalā. Kāp iekšā un dodies ceļā!

Kad sāka ielu darbus, pieturvietu pārcēla nedaudz uz augšu — Juglas ielā 12 pie «augstā nama». Arī tur bija laba vieta, gājēju pašā plūsmā. Busam bija vairāk braucēju. Variants turpinājās, kamēr izbūvēja ielu līdz krustojumam un pāri pļavai, kā paredzēts. Tad iestājās pārmaiņa.

Rīgas virzienā pasažierus Strazdumuižā vairs neuzņem. Brauc garām visiem ierastajiem objektiem no vietas, nepietur pie «augstās mājas», invalīdu nama sētas, garām Pāles ielas krustojumam, pārbrauc līdz puspļavai un tad gan apstājas. Tur uzbūvēts stikla namiņš ar uzrakstu «Pāles iela». Namiņā uzturas reti kāds braukt gribētājs, neērta vieta pilsētas busam. Muļķīgs variants, par ko Strazdumuižas ļaudis sašutuši ne bez pamata. Mēģināts noskaidrot un saņemta arīdzan izsmeļoša atbilde: «Juglas 12 un vispār Strazdumuižā esot bīstami ierīkot pieturas pie ātrgaitas šosejas.»

Tātad priekšroka — autiņiem! Varētu gan iebilst, ka pieturvietai jābūt tai pašā vietā — Juglas 12, kur atrodas arī diezgan plats zālājs. Tajā var izveidot ieliekumu un uzstādīt brīdinājuma zīmi, ja tāda nepieciešama. Visādā ziņā par iedzīvotājiem vajadzētu parūpēties, arī par mazkustīgajiem redzes invalīdiem. Pieturvietai jābūt pareizajā vietā, lai cik ātras gaitas ir šoseja!