Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Cēsu TO darbs 2007. gadā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 3 - 2008

Nodaļa — LNB teritoriālās organizācijas

Cēsu TO darbs 2007. gadā

Ar Cēsu pilsētas pašvaldību ir izveidojusies ļoti laba sadarbība. Cēsu TO apmeklē visus pašvaldības rīkotos seminārus, kuri attiecas uz sociālo darbu, vides pielāgošanu vai darbā iekārtošanu. Atvieglojumus par siltumu saņem tie Cēsu TO biedri, kuriem tas pienākas pēc noteikumiem, aizpildot ieņēmumu deklarāciju. Trūcīgajiem biedriem pašvaldība iegādājas veselības apdrošināšanas polises. Pašvaldības dienas aprūpes centrā ir iespējams izmērīt asinsspiedienu, izdarīt ģimenes ārsta nozīmētās procedūras.

Cēsu TO ir laba sadarbība ar citām Cēsu un Cēsu rajona NVO. Šo sadarbību koordinē Cēsu pilsētas Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu aģentūra.

Visiem tiem biedriem, kuriem sociālā aprūpe ir nepieciešama steidzami, to veic organizācijas biedri — aktīvisti. Ja aprūpe vajadzīga ilgstoši, tad piesaistām Cēsu Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu aģentūru. Bez maksas mazgājam veļu, ja biedram sabojājusies veļas mazgājamā mašīna vai tās nav.

Palīdzam noformēt kredītus lielāku pirkumu iegādei, sniedzam likumisku palīdzību, palīdzam saplānot un piedāvājam savas telpas lielākām ģimeņu svinībām, sniedzam gan morālu, gan praktisku atbalstu bēru gadījumos. Pirmās grupas invalīdiem un visiem tiem biedriem, kuriem ir vairāk par 80 gadiem, Ziemassvētkos piegādājam Cēsu pilsētas domes sagādātās pārtikas paciņas.

Ar domes finansiālu atbalstu bijām divu dienu ekskursijā pa Latgali — Rēzekne, Preiļi, Daugavpils rajons. Kopā ar aktīvākajiem biedriem apmeklējām teātra izrādes Cēsu kultūras centrā. Jūlijā ar SIA «LNB Cēsu MRU» finansiālu atbalstu bijām izbraukumā pa Vidzemes jūrmalu. Daudzi biedri piedalās Latvijas Neredzīgo sporta savienības rīkotajā spartakiādē Cēsīs un Priekuļos.

Darbojas šlāgergrupas «Aigariņš» un «Ceļabiedri», kā ari drāmas kopa. Katru gadu kopīgi svinam Ziemassvētkus, kuros piedalās apmēram 120 biedru, un valsts svētkus. Baltā spieķa dienā Cēsu organizācijā ir atvērto durvju diena, lai informētu sabiedrību par jaunām iespējām un sasniegumiem. Bet Salacgrīvas grupa rīkoja kopīgu kultūras pasākumu, Līgo svētkus gaidot.

Sadarbībā ar zemnieku saimniecību «Kliģēni» saviem biedriem piegādājam svaigus gurķus un tomātus.

Vienmēr informējam savus biedrus par izmaiņām likumdošanā, ja tādas ir. Motivējam savus biedrus iegūt jaunas zināšanas un prasmes, lai varētu iesaistīties darba tirgū. Sarunās ar uzņēmējiem labi apmaksātā darbā esam iekārtojuši četrus biedrus. Diviem organizācijas biedriem ir piešķirti dzīvokļi. Ja biedriem ir nepieciešamas mēbeles vai citas sadzīves lietas, tad tās lūdzam ziedotājiem.

2007. gadā Cēsu TO veiksmīgi realizēja projektu «Jaunu sociālās rehabilitācijas programmu izstrāde un ieviešana dzīvē Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī» (19 biedri). Aktīvi piedalījāmies Rīgas Strazdumuižas organizācijas projektā par redzes invalīdu motivēšanu darba tirgum.

Biedru skaits pa rajoniem un vietējām organizācijām:
- Cēsu pilsēta - 118;
- Cēsu rajons - 47;
- Valmieras pilsēta un rajons - 38;
- Valkas pilsēta un rajons - 30;
- Limbažu pilsēta un rajons - 23;
- Salacgrīva - 12.