Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Būsim aktīvi un centisimies sevi pierādīt arī pēc projekta noslēguma

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2008 / Nr. 5 - 2008

Nodaļa — LNB teritoriālās organizācijas

Būsim aktīvi un centisimies sevi pierādīt arī pēc projekta noslēguma
Kristīne Lapuha

Strauji savam noslēgumam ir pietuvojies projekts par neredzīgo un vājredzīgo cilvēku motivēšanu darbam un mācībām «Zināšanu iegūšana un pielietošanas prasme, pieredzes apmaiņa — svarīgākais redzes invalīdiem, lai pilnvērtīgāk izmantotu nodarbinātības iespējas».

Projektu finansē 80% ESF un 20% — Latvijas valsts.

Divām mērķa grupām Cēsīs un Rīgā tika dota iespēja reizi mēnesī semināru veidā saņemt visdažādāko informāciju par to, ko cilvēki bieži vien nezina par darba tirgū notiekošo, tāpēc zaudē motivāciju rīkoties un nolaiž rokas, juzdamies darba devējiem nevajadzīgi un nederīgi.

Mērķa grupas dalībnieki bija kā jaunieši, tā arī vecāka gada gājuma cilvēki darbspējīgā vecumā.

Šī projekta mērķis neapšaubāmi bija informēt cilvēkus un galvenokārt — iedrošināt viņus spert pirmo soli pašiem, jo tikai mēs paši, pieliekot savus spēkus un esot pacietīgi, varam sevi pierādīt darba devējiem, ko daudzi no mums jau veiksmīgi ir izdarījuši un domājams, ka pēc projektā iegūtās informācijas saņemšanas darīs vēl daudzi.

Tā kādai no informācijas grupas dalībniecēm Ivetai šī projekta laikā ir radusies vēlme iemācīties strādāt ar datoru, ko viņa ir jau sākusi darīt un rāda ļoti labus rezultātus, kas pierāda, ka mācīties un aktīvi strādāt var ne tikai jauni cilvēki.

Tāpat arī mērķa grupas dalībniekam Kasparam ir dzimusi ideja par sava SIA veidošanu, un, lai gan tā ir vēl tikai ideja, cilvēks jūtas iedvesmots, kas arī ir ļoti daudz.

Rodas arī jaunas idejas par jaunu projektu rakstīšanu.

Šī projekta noslēgumā tiek plānots brauciens uz Ventspili, kur LNB teritoriālās organizācijas pārstāvji iepazīstinās projekta dalībniekus ar to situāciju, kāda pašreiz ir viņu pilsētā, un pastāstīs par sadarbību ar Ventspils domi.

Tāpat ir gaidāma arī abu mērķa grupu tikšanās Cēsīs, kurā ikviens varēs dalīties savos iespaidos ar citiem dalībniekiem un arī viens no otra smelties idejas un labāk iepazīties.

Ja paši būsim pietiekami aktīvi un spēsim sevi parādīt, uz ko mūs motivē šis un citi šāda veida projekti, tad visi ceļi uz integrēšanos sabiedrībā un normālu iejušanos līdzcilvēku vidū mums ir vaļā.