Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 12 - 2010

Nodaļa — Jaunākās grāmatas

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija,
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas
bibliogrāfe

Gregorija F., BOLEINU MANTOJUMS,
cd_mp3, lasa I. Berga, skan. ilg. 17 h 10 min.
Ir 1539. g. un Henrijs VIII nolēmis apņemt jaunu sievu un bīstamo balvu — Anglijas kroni — iegūst Klēves Anna. Nezināmās dzīves krāšņums un elegance viņu sajūsmina, tomēr jaunā karaliene jūt, ka pie šķietamās laimes debesīm savilcies melns mākonis. Ketrīna Hovarda saņem pavēli ar valdzinājumu un koķetiem smiekliem bruģēt sev ceļu uz troni. Ketrīnas radiniece Džeina Boleina dzīvo pagātnes drūmajā ēnā un viņai seko Boleinu mantojums — aizdomas, nodevība un nāve. Šajā pārmaiņu un nedrošības laikmetā trim jaunām sievietēm jācenšas izdzīvot Eiropas bīstamākajā galmā. Spraigajās sacīkstēs par karalienes troni nedrīkst aizmirst, ka Henrija galmā draugu nav, un neveiksme nozīmē iznīcību, kam par iemeslu var būt jebkas — pat šķietami nenozīmīgs sīkums.

Gudola S., PILS DIENASGRĀMATA,
cd_mp3, lasa E. Vītola, skan. ilg. 9 h 45 min.
12 sensacionāli gadi britu karaļnamā. Pils dienasgrāmata. Līdz šim neatklātas britu karaļnama privātās dzīves lappuses. Grāmatas autore, meitene no Šropšīras laukiem Anglijā, nonāk Bakingemas pilī un turpmākos gadus (1988—2000) tur pavada strādājot pie Velsas prinča Čārlza par galma rakstvedi. Tas ir periods, kura laikā sabrūk Čārlza laulība ar princesi Diānu un britu karaļnamam tiek pievērsta nepārtraukta mediju uzmanība.

Kronins A. Dž., CEPURNIEKA PILS,
cd_mp3, lasa J. Ābols, skan. ilg. 23 h, 29 min.
Romāna centrā gandrīz līdz groteskai sakāpinātais cepurnieks Džeimss Broudijs, kurš ar savu despotismu nomācis visus ģimenes locekļus. Viņš pakļāvis sev sievu, iedragājis jaunākās meitas Nensijas veselību, izpostījis dēla Metjū dzīvi, tikai vecākās meitas Mērijas gribu tēvs nav varējis saliekt. (Restaurētā audiogrāmata.)

Mosterte N., RAGANU SEZONA, cd_
mp3, lasa A. Jākobsone, skan. ilg. 13 h 8 min.
Romāns skar lielos jautājumus par mīlestību, nāvi, alķīmiju un cilvēka prāta spējām pārveidot realitāti un izlauzties no tās. Teksts ir intrigu pilns. Briesmas, slēpjoties aiz katra uzrakstītā teikuma, vilina lasītāju aizgrābjošā ceļojumā.

Voiniča E. L., NOAUJ SAVAS KURPES,
cd_mp3, lasa K. Cīrulis, skan. ilg. 15 h 43 min.
Plaši pazīstamā romāna «Dundurs» autores romāns (1944). Romāna darbība risinās Anglijā 18. gs. II pusē un stāsta par Dundura senču likteņgaitām. (Restaurētā audiogrāmata.)

Franču daiļliteratūra
Lesāžs A. R., SANTILJANAS ŽILA BLASA PIEDZĪVOJUMI, cd_mp3, lasa J. Ābols., skan. ilg. 34 h, 40 min. (Restaurētā audiogrāmata.)

Krievu daiļliteratūra
Вильмонт Е., МИМОЛЕТНОСТИ, ИЛИ ПОДУМАЕШЬ, БИНОМ НЬЮТОНА!
cd_ mp3, lasa K. Kokina, skan. ilg. 4 h 47 min.
Veikusi sava veida mīlas varoņdarbu, romāna galvenā varone Faina nolemj sākt jaunu dzīvi citā valstī. Tas viņai it kā izdotos, bet tikšanās ar pamestu kaķi visu noliek savās vietās un viņa atgriežas Maskavā iepriekšējā darbā. Tomēr ne velti saka, ka divreiz vienā un tajā pašā upē neiekāpsi. Vai iespējams dzīvot bez mīlestības? Bet saprast, kur īsta mīlestība, kur ne — tas nav tik vienkārši.