Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Es rādu Tev to, ko pats neredzu

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 1 - 2013

Nodaļa — Digitālās ziņas


Es rādu Tev to, ko pats neredzu

Strādājot kopā ar neredzīgiem cilvēkiem un vērtējot to, ar kādu aizrautību viņi apgūst jaunākās tehnoloģijas, Liepājas Neredzīgo biedrībai radās inovatīva ideja – dot neredzīgiem cilvēkiem iespēju apvienot kaislību uz jaunām tehnoloģijām ar sava «redzējuma» nodošanu plašākai publikai.

2012. gada sākumā biedrība «Lauvu klubs Liepāja» saņēma dāvinājumu no «Canon» piecas fotokameras, lai uzsāktu foto projektu «Es rādu Tev to, ko pats neredzu».

Šajā projektā piedalījās septiņi neredzīgi cilvēki no Liepājas Neredzīgo biedrības, kuri tika apmācīti darbam ar fotokamerām. Gada garumā vairākās foto sesijās tapa gandrīz 500 fotogrāfijas, kurās tika fiksētas vietas, lietas, skaņas un sajūtas, kas viņiem likās īpaši svarīgas. No šīm visām fotogrāfijām mākslinieku žūrija izvēlējās 30 labākos veikumus.

Projekta noslēgumā ir tapusi fotoizstāde, kas ar starptautiskā Lauvu kluba tīkla atbalstu tiks eksponēta Latvijas pilsētās: Liepājā, Rīgā, Valmierā un Alūksnē. Pēc tam izstāde sāks ceļu ap Baltijas jūru, piestājot Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Vācijā, Dānijā, Zviedrijā,  Somijā. Ar vēstniecību atbalstu plānots to eksponēt arī Lielbritānijā un ASV. Izstādes atklāšana notika 2013. gada 7. janvārī Liepājas Latviešu biedrības namā.