Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Sveču liesmiņas sasilda sirsniņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 1 - 2013

Sveču liesmiņas sasilda sirsniņas
Raisa Lārmane

Ziemassvētki ir tuvu sirdij katram no mums, neatkarīgi no konfesijas vai pārliecības. Tas ir brīnumu laiks, kad mēs visi, liels vai mazs, gaidām savu brīnumu, tas ir piedošanas, mīlestības, labo darbu laiks. Tie ir gada gaišākie svētki — cerības un gaismas svētki. Kad tumsa dod ceļu saulei un pavasarim.

Ar gaišām domām un svētku noskaņā mēs, Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiāles lasītāji, piedalījāmies Ziemassvētkiem veltītajā pasākumā «Ziemassvētku sapnis». Mazajās, mājīgajās bibliotēkas telpās mūs sagaidīja divas labās fejas — Jana un Aina. Tika iedegtas svecītes, un telpā izplatījās sveču liesmiņu siltums, piparkūku un karstvīna smarža, tas radīja klātesošajos svētku tuvošanos. Mums daudziem acīs parādījās aizkustinājuma asaras, jo starp mums ir cilvēki, kam tie tiešām ir svētki. Savu veselības problēmu dēļ viņiem nav citu iespēju apmeklēt dažādus pasākumus ārpus ciemata teritorijas.

Pasākums kā grāmata tika «atvērts» ar bibliotēkas svētku vēstījumu mums, lasītājiem. Skanēja skaistas, izjustas, piemeklētas svētkiem atbilstošas dziesmas, ko duetā ar ģitāru dziedāja mūsu neredzīgais un ļoti talantīgais muzikants Vladislavs Trojāns. Draudzīgi pulciņā dziedājām līdzi. Ritinājām atmiņu «kamoliņu», kādas ir visspilgtākās atmiņas no bērnības par Ziemassvētkiem.

Spēlējām interesantas vārdu rotaļas sēžot. Jana un Aina lasīja decembra jubilāres Zentas Mauriņas viedās atziņas gan latviešu, gan krievu valodā. Komunicējām savā starpā, pārrunājām nākotnes ieceres un plānus, ko mēs gribētu sev un saviem tuviniekiem novēlēt Jaunajā gadā.

Bibliotēkas darbinieces Jana un Aina bija ievedušas mūs pasaku «namiņā», ko piepilda mīlestība un ticība labajam. Mums pēc šī pasākuma bija, ko pārdomāt, tas ļāva savās sirsniņās iesēt ticību labajam, vēlmi palīdzēt viens otram, gaidīt saulīti atgriežamies no tumsas uz gaismu.

Visu pasākuma dalībnieku vārdā sakām lielu paldies Ainai un Janai par sirsnīgu pasākumu, jo sveču liesmiņas sasilda sirsniņas. Mēs, lasītāji, novēlam Jaunajā gadā savām čaklajām bibliotekārītēm veselību, izturību, labklājību un veiksmi!