Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

ZIŅAS ĪSUMĀ

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 1 - 2013

ZIŅAS ĪSUMĀ

— LNB Centrālās valdes priekšsēdētāja Svetlana Sproģe pieņem apmeklētājus otrdienās un ceturtdienās no pl.10 līdz pl.15 Pāles ielā 14, k.1, Rīgā, trešajā stāvā. Lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 67532607.



— Arī LNB CV priekšsēdētājas vietnieces Aija Rīvīte un Ilva Jansone pieņem apmeklētājus trešdienās no pl.10 līdz pl.15. Tāpat lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 67532607.



— No šā gada janvāra LNB CV strādā jauna administratore Baiba Pūpola, kura pildīs arī sekretāres darbus. Viņa pirms tam 3 gadus strādājusi Strazdumuižas organizācijā.



— LNB Rīgas pilsētas organizācijas (LNB RPO) jauniešu projekta «Tev un man» ietvaros tiek veikta cilvēku ar redzes invaliditāti aptauja par vides pieejamību Rīgā. Aptauja pieejama mājaslapā redzimani.lv pie nodaļas «Aktualitātes». Tā ir īsa un viegla, jums ir iespēja izvēlēties atbilžu variantus un ieteikt arī savus, izstāstīt savu pieredzi par konkrētiem objektiem Rīgā.

— LNB Rehabilitācijas centrs informē, ka no šā gada janvāra centram un tā darbiniekiem nomainītas e-pasta adreses. Skat. www.lnbrc.lv vai zvaniet un vaicājiet centrā pa tālruni 67-532324.



— LNB RPO divas reizes mēnesī sestdienās organizē jauniešu tikšanos savās telpās Rīgā, Kr. Barona ielā 20/22 — 502 (blakus Leļļu teātrim). Ikvienam ir iespēja nākt ar savām idejām, ierosinājumiem un darbotiesgribu. Par konkrētiem laikiem interesēties pie LNB RPO valdes locekļa Alekseja Volkova: aleksejsvolkovs@inbox.lv.



— 2012. gada oktobrī Līgatnē notika semināra «Nestāsti par vijoli, nospēlē melodiju» otrais posms, kurā piedalījās Balvu TO priekšsēdētāja Kristīne Berkule un viņas asistents Indulis Bumbieris, apgūstot jaunas zināšanas komunikācijā. Seminārs notika ar Jaunatne darbībā Šveices programmas atbalstu. Rezultāts, ko ieguva šī semināra dalībnieki, bija ne tikai pieredze, bet arī materiāli. Laika gaitā tie ceļos pa visiem jaunatnes centriem Vidzemē. Tas būs veids, kā dalībnieki nodos šīs zināšanas citiem jauniešiem.

— Ventspils reģionālā NVO atbalsta centrs decembrī organizēja rūķu laika labdarības akciju «Ziemassvētki visiem», kuras ziedojumi tiks izlietoti sociālās jomas dalīborganizācijām reģionā, arī LNB Ventspils TO vajadzībām. 15. decembrī ventspilnieki pulcējās uz brīnišķīgu Ziemassvētku tirdziņu ar dziedāšanu, rotaļām un jauno mākslinieku priekšnesumiem, baudīja gardumus un izvēlējās rokdarbu dāvanas — adītas, šūtas, tamborētas, līmētas, zīmētas vai vienkārši skaistas lietiņas!



— No nākamā gada pieaugušie, kuriem ir prognozējama invaliditāte saistībā ar dzirdes problēmām, varēs saņemt valsts apmaksātus dzirdes implantus. Šo valsts apmaksāto pakalpojumu varēs saņemt Latvijas iedzīvotāji darbspējas vecumā. Dzirdes implantus varēs saņemt ne tikai tās personas, kurām draud invaliditāte saistībā ar dzirdes problēmām, bet arī tās, kuras šī problēma nomoka jau ilgāku laiku. Veselības ministrija paredz, ka vienam cilvēkam, lai nodrošinātu dzirdes implantus, būs nepieciešami aptuveni 16 tūkstoši latu.

— Liepājas Neredzīgo sporta kluba «Ezerkrasts» februāra pasākumu plāns: 100 lauciņu dambrete ar atdošanu (5.02.), šaudauns (16.02.), 64 lauciņu dambrete (19.02.) un galda teniss (26.02.).



— Ar panākumiem Latvijas sportisti piedalījās Londonas paralimpiskajās spēlēs. Nākamā gada februārī Sočos notiks Ziemas paralimpiskās spēles. Līdz šim ziemā Latviju pārstāvējuši tikai divi sportisti distanču un kalnu slēpošanā. Kā būs 2014. gadā?



Ja jums ir zināms kāds cilvēks ar invaliditāti, kurš aizrautīgi un labi sporto, dodiet ziņu! Nākamā gada jūnijā Nīderlandē notiks Jauniešu paralimpiskais festivāls, kurā varēs piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem ratiņbasketbolā, sēdvolejbolā, parariteņbraukšanā (ar rokām vadāmā ratiņkrēslā) un peldēšanā.
Vai Jums ir zināmi jaunieši šajā vecuma grupā, kas varētu startēt Latvijas komandā?



Lūdzu, sūtiet informāciju Latvijas Bērnu un jauniešu invalīdu sporta federācijai (Aija Kļaviņa, 29203488, aija@asports.lv).

— Banka «Citadele» uzsākusi līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību «Tu esi. Tu vari.», lai veicinātu paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, sportam piesaistītu arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un mainītu sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iespējām.



— Ziemassvētku noskaņās decembra sākumā tika sumināti paralimpieši, kā arī organizatori, kas nesavtīgi atbalsta un attīsta paralimpisko sportu Latvijā. Viņu vidū bija arī LNSS pārstāvji. Daudzkārtējais čempions Aigars Apinis kļuva par Eiropas Gada Cilvēku Latvijā.



— Andrejs Kirins, LNB Daugavpils TO biedrs, šogad ieguva Latvijas lepnuma balvu. Jāatgādina, ka pagājušo gadu šo atzinību ieguva arī Vladimirs Priede. Mums tepat blakus ir cilvēki, ar kuriem mēs varam lepoties!



— Liepājā, renovējot ielas, uz ietvēm tiek iestrādātas reljefās vadlīnijas, kuras paredzētas, lai cilvēkiem ar redzes traucējumiem atvieglotu pārvietošanos.