Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 10 - 2013

ZIŅAS

— 2013. gada 24. un 25. septembrī deviņi Liepājas Neredzīgo biedrības darbinieki un brīvprātīgā darba veicēji EEZ projekta «Pilnveidojot sevi sabiedrībai» ietvaros devās apmaiņas braucienā uz Lietuvas pilsētām Kauņu un Klaipēdu.


Pirmajā dienā viņi viesojās Kretingas sociālajā uzņēmumā «Jovaigė», Klaipēdas sociālajā uzņēmumā «Neįgaliųjų paslaugų centras», Klaipēdas Neredzīgo biedrībā un Klaipēdas sociālās rehabilitācijas centrā.
Otrās dienas plānā bija paredzēts apmeklēt Kauņas Neredzīgo biedrību, vairākus sociālos uzņēmumus, kā piemēram «Vilties žiedas» un klūgu audzētavu Kauņā. Notika arī vispārēja iepazīšanās ar vides pieejamību šajās pilsētās.

— Labklājības ministre Ilze Viņķele 30. septembra preses konferencē norādīja, ka ierobežoto finansiālo apsvērumu dēļ valsts sociālā nodrošinājuma pabalsti cilvēkiem ar invaliditāti tiks palielināti no 2014. gada 1. jūlija, nevis no sākotnēji plānotā 1. janvāra.
Pabalsti tiks palielināti atbilstoši patēriņa cenu indeksam mūsu valstī.


— VSAC filiālei «Jugla» ir jauna vadītāja Indra Mithene.


— 2013. gada 12. septembrī LNB Dau-gavpils TO atzīmēja savu 55. gad-skārtu ar sirsnīgu koncertu un kafijas galdu saviem biedriem. Apsveicam organizāciju ar jubileju!


— 2013. gada 26. oktobrī pl. 10 Rīgā, VEF Kamerzālē notiks senioru ansambļu tikšanās «Zelta rudentiņu-2», ko organizē Pensionāru asociācija. Piedalīsies Strazdumuižas jauktais senioru koris «Jolanta».


— 2013. gada 2. novembrī pl. 17 Cēsīs MRU zālē notiks senioru jauktā kora «Jolanta» koncerts kopā ar Strazdumuižas pūtēju orķestri.


— 2013. gada 9. novembrī pl. 11 Jauno-laines kultūras namā notiks senioru ansambļu tikšanās.


— 2013. gada 9. novembrī pl. 14:30 notiks koncerts VSAC filiālē «Jugla» par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Piedalīsies kora «Nāc līdzās» laureāti.


— Sabiedriskai apspriešanai nodod atjaunotu Rīgas pašvaldības un NVO sadarbības memoranda projektu, ko plānots parakstīt š.g. 20. novembrī Rīgas iedzīvotāju foruma laikā. Ar memoranda tekstu var iepazīties vietnē:
www.iksd.riga.lv.