Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Veiksmīgi iesācies projekts Liepājā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 12 - 2013

Veiksmīgi iesācies projekts Liepājā

Marita Dambe

Liepājas Neredzīgo biedrībā rosība tikai pieaug — tiek realizēts Eiropas Ekonomikas zonas projekts «Esi aktīvs un iesaisties!», kurā paredzētas dažāda veida aktivitātes: datoru apmācības, saskarsmes grupu un dzīves skolas nodarbības, fiziskās aktivitātes, klūdziņu pīšanas, floristikas un dekoratīvās apstrādes nodarbības, ādas, filcēšanas un zīda apgleznošanas nodarbības.

Lielākā daļa projektā paredzēto mērķa grupas dalībnieku jau iesaistīti nodarbībās. Projekts ir viena no iespējām, kas ļauj būt aktīviem un pierādīt sevi gan pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēkiem, gan cilvēkiem ar dažāda veida funkcionāliem traucējumiem, tai skaitā cilvēkiem ar redzes invaliditāti.

Un jāatzīst — darboties gribētāju netrūkst. Tie ir cilvēki ne tikai no Liepājas un tuvākās apkārtnes, bet arī no attālākiem Latvijas novadiem. Viens no projekta mērķiem ir iesaistīt noteiktu dalībnieku skaitu ne tikai no Kurzemes, bet arī no Vidzemes, Zemgales, Rīgas un Latgales, dodot iespēju šiem cilvēkiem uz laiku izmainīt savu ierasto ikdienas vidi, iepazīt citus cilvēkus un apgūt jaunas prasmes.

Visiem Liepājas Neredzīgo biedrības un projektā iesaistītajiem darbiniekiem ir patiess prieks, ka izdevies piesaistīt resursus un redzēt, ka, ieejot ikvienā nodarbību telpā, notiek rosība. Cilvēkiem ir dota iespēja justies piederīgiem un varošiem un realizēt vēlmi apgūt ko jaunu.

Mūsu mērķis, ko mēs no sirds vēlamies, ir šo sajūtu dalībniekos saglabāt ne tikai projekta laikā, bet arī turpmāk. 2. decembrī Liepājas Neredzīgo biedrības zālē tika atklāta cilvēku ar invaliditāti darināto darbu izstāde-pārdošana, kas veltīta Starptautiskajai Invalīdu dienai un ko darinājuši šī projekta dalībnieki — floristu sniegumi, ādas un filcēšanas izstrādājumi, klūdziņu pinumi u. c.

Katrs šīs izstādes dalībnieks ir radis pašrealizācijas veidu, kas sniedz gandarījumu pašam, pārsteidz un priecē arī citus.