Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Vieglatlētikas čempionātā Lietuvā — medaļas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 3 - 2013

Nodaļa – sports


Vieglatlētikas čempionātā Lietuvā — medaļas

Edgars Kļaviņš

Latvijas Neredzīgo sporta savienības 3 vieglatlēti — Edgars Kļaviņš, Lauris Āboliņš, Konstantīns Mešalkins — startēja ikgadējā Lietuvas Neredzīgo sporta federācijas atklātajā vieglatlētikas čempionātā telpās.

Edgars Kļaviņš, kurš pārstāvēja arī Latviju Londonas Paraolimiskajās spēlēs 2012, startēja 60 m un 200 m distancēs. 60 m distancē priekšskrējienā Edgars uzrādīja absolūti labāko rezultātu (7,60 sek.). Finālā E. Kļaviņš sasniedza savu personīgo rekordu (7,57 sek.), kas nodrošināja uzvaru.

Arī 200 metros Edgaram izdevās uzvarēt, uzrādot rezultātu 25,14 sek., kas telpās arī ir personīgais rekords.

Edgara Kļaviņa komentārs pēc starta: «Vispirms man jāpasaka paldies visiem dakteriem, fizioterapeitiem un «Best4teams», ka es beidzot atkal varu skriet. 60 m priekšskrējienā labi paņēmu startu, bet trešajā solī ielūzu, jo atkal iedūra mugurā, bet finālā nogulēju startu. It kā varu būt apmierināts, jo sasniedzu personīgo rekordu, bet treneris nebija apmierināts ar startu, tātad arī es nedrīkstu būt apmierināts ar sasniegto. Par 200 metriem man nav daudz ko teikt, jo es to skrienu reti. Telpās vispār neesmu skrējis, jo Rīgas manēžā man bail skriet. Domāju, tuvākajā laikā arī neskriešu. Bet esmu apmierināts, jo kājas brīvi gāja, arī ar virāžām tiku galā, kas mani visvairāk uztrauca.»

Konstantīns Mešalkins startēja 60 m un tāllēkšanā. 60 m priekšskrējienā Kon¬stantīnam izdevās uzrādīt ceturto labāko rezultātu (8,02 sek.), kas ir personīgais rekords. Finālā K. Mešalkins arī finišēja kā ceturtais, uzrādot rezultātu 8,05 sek. No pirmā trijnieka Konstantīnu šķīra 0,15 sekundes.

Tāllēkšanā K. Mešalkins uzrādīja absolūti labāko rezultātu 5,57 m, taču, ņemot vērā koeficientu, mūsu atlētu nobīdīja uz otro vietu. Ņemot vērā koeficentu, lietuvietis aizlēca 5,58 m, līdz ar to Konstantīnam pietrūka tikai centimetrs, lai kāptu uz augstākā goda pjedestāla.

Konstantīna komentārs pēc starta: «Ar 60 m priekšskrējienu esmu apmierināts, jo sasniedzu personīgo rekordu, bet finālā arī «nogulēju» startu. Tāllēkšanā es centos visu izdarīt pēc iespējas labāk, bet piezemējoties atstāju vienu kāju atpakaļ, tādējādi nozogot sev centimetrus. Bet kopumā esmu apmierināts.»

Lauris Āboliņš startēja 1500 m un 3000 m distancē. 1500 m Lauris izcīnīja piekto vietu ar rezultātu 5:55,36. Arī 3000 m distancē Lauris izcīnīja piekto vietu ar rezultātu 12:39,78. Jāpiebilst, ka šīs sacensības Laurim bija kā ugunskristības, kur pārbaudīt savus spēkus starptautiskā līmenī, kā arī, lai noskaidrotu, kurai disciplīnai pievērsties.

Laura Āboliņa komentārs pēc starta: «1500 m es sasteidzu sākumu, pārāk ātri uzsāku. Laikam tā nav mana disciplīna. 3000 m jutos daudz labāk nekā 1500 m, jo nesasteidzu sākumu, skrēju savā ātrumā un beigās mēģināju kāpināt tempu, bet man viena naglene distances vidū atsējās un sāka krist nost, tāpēc bija grūti skriet ātri. Kā ātrāk uzskrēju, tā bija sajūta, ka naglene nokritīs. Bet ar startu esmu apmierināts.»