Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 3 - 2013

ZIŅAS

— Žurnāls «Rosme» tagad dzīvo arī sociālā tīklā Twitter. Esam ar profila vārdu @LNBRosme.
Ieseko un uzzini vairāk!

— LNB Balvu TO februārī tikusies ar ABJC jauniešiem un diskutējusi ar Alūksnes Domes deputātiem, apmeklējusi NVO centru, iepazinusies ar jaunajām Sabiedriskā centra telpām un piedalījusies seminārā «Līderības prasmju attīstīšana un motivācijas veidošana».

— LNB Alūksnes vietējās organizācijas vadītāji apmeklēja semināru, kuru organizēja Alūksnes Lauku partnerība, lai uzzinātu par Lauku atbalsta dienesta pieejamo atbalstu Alūksnes novadā sabiedriskajām organizācijām.

— Viļakas novada Dome piešķīrusi Balvu TO finansējumu 50 Ls, to gan varēs lietot tikai vasarā.

— LM un NVO sanāksmē 21. februārī tika izskatīti jautājumi par ES fondu iespējamā atbalsta veidiem personu ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanai un par daļējās rīcībspējas institūtu.

— Tukuma Neredzīgo biedrību no 16. janvāra vada jauns valdes priekšsēdētājs — Elvijs Antulis.
— Baltijas Arhitektūras centrs, sabiedriskās organizācijas «Es redzu» (Latvija) un «Baltais spieķis» (Jekaterinburga, Krievija) sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi 28. februārī aicināja ielūkoties Oļega Kolpaščikova foto izstādē «Gaismas pieskāriens». Tika izstādīti 16 darbi no «Baltā spieķa» projektiem.

— No 16. marta Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas 3. grupas invalīdi, kā arī arodskolu, mākslas un mūzikas skolu audzēkņi. Rīgas Dome noteikumus pieņēma 19. februārī.

— Paraolimpiskā sporta diena Rīgā 18. maijā Sporta centrā «Ķeizarmežs». Sacensības komandas sporta veidos — sēdvolejbolā, boccia un individuālos sporta veidos: šahs, dambrete, šautriņu mešana, peldēšana, armreslings, poverliftings, novuss, galda teniss, galda hokejs, ratiņbasketbola soda metieni, boccia. Sacensību Nolikumu un dalībnieka pieteikuma anketu atradīsiet www.lpkomiteja.lv. Sacensībās var piedalīties cilvēki ar invaliditāti no 12 gadu vecuma. Pieteikšanās līdz 10. maijam. Piesakies!


Cilvēks blakus — Ausma

Ko mēs zinām par cilvēku, kas dzīvo mums blakus? Ko viņš jūt, domā, par ko sapņo.
Ausma Dimitrijeva jau no 2000. gada darbojas Strazdumuižas neredzīgo ciemata radio.
«Vissvarīgākais ir būt derīgam,» saka Ausma.

Šķiet, šis dzinulis mudina viņu aktīvi piedalīties ciemata dzīvē un nezaudēt dzīvesprieku, neskatoties uz to, ka viņai ir smagi redzes traucējumi.

«Es redzu sauli, zilas debesis un zaļu zāli. Vai tas jau nav daudz? Savas redzes problēmas nekad neesmu uztvērusi kā sodu. Nē, nekad,» atzīst Ausma.

Ko Ausmai nācies dzīvē pārvarēt, kāda ir neredzīgo un vājredzīgo ikdiena Strazdumuižā, skatieties videostāstā — laikraksta «Diena» videointerviju ciklā «Vai viegli būt sievietei?» (www.diena.lv), kas apkopo stipru, mīlošu un gudru Latvijas sieviešu dzīvesstāstus.

Drosmīgas Latvijas sievietes piekritušas atklāti pastāstīt par saviem likteņa līkločiem, pārdzīvojumiem un sapņiem.
Sižeta autori — Baiba Sprance un Renārs Muskars.