Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Festivāla «Baltijas Vilnis 2013» nacionālais atlases konkurss

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 5 - 2013

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo biedrībā

 

Festivāla «Baltijas vilnis 2013» nacionālais atlases konkurss
Anita Zvirgzde

Triju Baltijas valstu neredzīgo biedrību pašdarbības estrādes mūzikas festivāls «Baltijas vilnis 2013» atkal ir klāt! Šoreiz pie sevis aicina ciemos lietuvieši 31. maijā pilsētā Palanga. Kurš brauks no Latvijas Neredzīgo biedrības? To noskaidroja klausītāji un žūrija 8. maijā Strazdumuižas klubā.

Nebija pieteikušies daudz dalībnieku, un tas ir žēl. Bet paldies tiem, kas pieteica sevi nacionālās atlases konkursam un parādīja lielisku sniegumu.

No Liepājas Neredzīgo biedrības uzstājās Gatis Nierliņš ar dziesmu «Es ticēju tev», Raili Irene Routsalainena pie klavierēm izpildīja divas dziesmas un Aleksandrs Ļebedevs — divus akordeona solo skaņdarbus, vienu no tiem — paša sacerētu. No Jelgavas TO savu priekšnesumu ar akordeonu un solo sniedza Arnolds Sprieslis, aizkustinādams gan žūrijas, gan skatītāju sirdis ar pašsacerētu dziesmu «Dzimtenei» un vienu dziesmu no Edgara Liepiņa jautrā repertuāra. Viņš ar pārliecinošu klausītāju balsu vairākumu ieguva Skatītāju simpātijas balvu. No Strazdumuižas organizācijas konkursā piedalījās grupa «Epsilons» ar divām Raimonda Paula dziesmām un viņu soliste Ilona Ezeriņa ar dvēselisku Aleksandra Morozova dziesmu «V gorņice» (istabā).

Žūrija šogad nacionālajā atlases konkursā bija prasīga. LNB Centrālās valdes locekļiem Pēterim Locānam, Svetlanai Sproģei un Aijai Rīvītei, kam jau ir zināms šī festivāla izpildījumu formāts, bija interesanti uzklausīt ceturtā žūrijas locekļa viedokli — Juglas mūzikas skolas Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu nodaļas pedagoga Haralda Grīntāla viedokli. Pēc žūrijas diskusijām aiz slēgtām durvīm tika paziņots rezultāts — Latvijas Neredzīgo biedrību starptautiskajā estrādes mūzikas festivālā «Baltijos Banga 2013» Palangā pārstāvēs trīs konkursa dalībnieki: grupa «Epsilons», Aleksandrs Ļebedevs un Arnolds Sprieslis. Vēlam viņiem skanīgas balsis, noskaņotus instrumentus un veiksmīgu braucienu uz mūzikas festivālu Lietuvā 31. maijā!

Brauciens uz festivālu finansiāli atbalstīts bankas «Citadele» un «Sustento» organizētajā projektu konkursā «Atver durvis!» Grupa «Epsilons» kopā ar LNB projektu vadītāju Aneti Jēkabsoni 15. maijā devās uz svinīgo projektu uzvarētāju apbalvošanu bankas telpās. Kopā ar vēl 6 NVO organizācijām LNB nacionālās atlases uzvarētājiem tika piešķirti 500 lati ceļa izdevumiem un mūzikas festivāla publicitātei.

IMG 9850 copy

 

IMG 9857 copy 

 

IMG 9845 copy

 

IMG 9854 copy

 

IMG 9847 copy

 

IMG 9842 copy