Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Iegūti līdzekļi suņa-pavadoņa iegādei

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 5 - 2013

Iegūti līdzekļi suņa-pavadoņa iegādei
TV Net

«Paskat!», «Nāc un paraugies, cik interesanti!», «Aizejam pastaigāties!» — tik vienkārši izsaucieni, kurus, ikdienā dzirdot, rīkojamies un atbildam nedomājot. Taču ir cilvēki, kuriem atbildes reakcija uz šādu aicinājumu aizņem ilgāku laiku. Jo kādam iedzimtības, skumjas nejaušības vai nelaimes gadījuma dēļ redzes spēja ir atņemta. Vai zinājāt, ka vidēji tikai viens no apmēram 100 kucēniem ir piemērots pavadoņa darbam?

Sunim jāpiemīt noteiktām rakstura īpašībām — tam jābūt gan mierīgam, gan arī pietiekoši aktīvam, lai spētu pielāgoties dažādām situācijām, līdz ar to katrs suns-pavadonis tiek meklēts ilgi un rūpīgi. Suņa iegāde un apmācību process ir dārgs. Izmaksas tiek segtas galvenokārt no privātiem līdzekļiem un ziedojumiem.

Biedrība «Baltais suns» vērsās pie interneta labdarības projekta «LabieDarbi.lv», lai piedalītos 2012. gada decembra balsojumu konkursā.

Gūstot 7850 balsu atbalstu, projekts «Drauga redzošā acs» ieguva finansējumu 1658 Ls apmērā, un projekta pieteicējs Dāvis Muižnieks ar projekta atbalstītājiem jau sākuši jaunā pavadoņa meklējumus.

Projekta finansējums segs tādus izdevumus kā suņa iegāde, uzturēšana, apmācība.
Pēc uzvaras projektā tā pieteicējs Dāvis stāsta par sajūtām balsošanas laikā:

«Ļoti interesants un izglītojošs process, kura laikā guvām pieredzi un veicām savdabīgu sociālo pētījumu. Kopumā bija daudz analītiska darba. Vai bija viegli? Kā uz to skatās. Personīgi es to uztvēru kā interesantu sociālo pētījumu, tādēļ tas sagādāja prieku. Daži atmeta ar roku, daži iegrima līdz ausīm. Viss atkarīgs no uztveres.»

Lai Latvijā tiktu realizēti vēl vairāk labu darbu un nozīmīgu projektu, ikviens idejas autors ir aicināts piedalīties «LabieDarbi.lv» projektu konkursā, lai gūtu finansējumu līdz 5000 Ls savas idejas realizēšanai.

Pieteikties iespējams mājaslapā labiedarbi.lv sadaļā «Iesniedz projektu».
Projekta ietvaros tiek atbalstīta tādu ideju realizēšana, kas ir saistītas ar izglītību, zinātni, kultūru, mākslu, sportu un arī vidi.