Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Koncerts Druvienā ar izpratni

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 5 - 2013

Koncerts Druvienā ar izpratni

Asuma Bobkova,
«Jolanta» koriste

Darbīga un skaista diena pavadīta koncertā — Druvienā. Februāra rītā LNB Strazdumuižas kluba pašdarbības kolektīvi ar Rīgas Domes apmaksātu autobusu devās tālajā koncertizbraukumā uz Druvienu — jauktais koris «Jolanta», sieviešu vokālais ansamblis «Rudens roze», bērnu vokālais ansamblītis «Cielaviņa» un brašais pūtēju kvintets Armanda Ozola vadībā.

Visa koncerta laikā katra mākslinieka sirds pauda mīlestību uz mūziku, dziesmu, saplūstot draudzībā izpildītājiem un zālē esošajiem.

Druvienas pašvaldība bija uzaicinājusi iedzīvotājus-jubilārus, kuri sēdēja pie galdiņiem zāles vienā pusē un viesi — koncerta sniedzēji — pie galdiņiem zāles pretējā pusē.

Skaisti izskanēja dziesmas sieviešu vokālajam ansamblim «Rudens roze» (vadītāja Anita Andersone). Koncertprogramma tika spilgti sagatavota ar izdomu, kas bija jaunām dziedātājām pa spēkam, un dziesmas izskanēja, un klausītāji bija patīkami pārsteigti par sniegumu. Kolektīvos brīvi izpaudās solistu sniegums no dziedātāju vidus un pianistes prasme, kura pavadīja dziesmu izpildītājas. Flautas skanējums vibrēja brīvi un nepiespiesti. Skaisti! Nākotne Annai Dubovikai sola daudz skaistu uznācienu klausītāju priekšā.

Jauktais koris «Jolanta» (diriģents Jānis Āboliņš, kormeistare Baiba Ozoliņa, koncertmeistare Ina Fedorovska) Druvienas zālē sniedza vairākas dziesmas. Pūtēju kvinteta koncertprogramma bija lieliska! Solistes Kristīnes Lapuhas skaidri paustā muzikalitāte un saprotamie vārdi izpildījumā sagādāja klausītājiem prieku. Tāpat arī Induļa Pēča dziedājums, kurš vairākus gadus darbojas Strazdumuižas pašdarbības darbinieku kolektīvos, braukdams uz mēģinājumiem no Cēsīm, apbūra klausītājus ar izteikti skaisto priekšnesumu.

Abu priekšnesumu starplaikā no Druvienas pagasta vecākā Jura Graumaņa un Druvienas kultūras nama vadītājas Valdas Putenas tika apsveikti pieaicinātie jubilāri, sniegti ziedi, pasniegti pateicības raksti par agrāk izpildītiem labiem darbiem, par sasniegto mūža gaišumu un pausto mīlestību cilvēku vidū.

Tika pasniegtas balvas, dziedātas dziesmas, kur dziedājumā pievienojās arī koris «Jolanta», bet zāles vidū pūtēju kvinteta vadībā vietējie druvēnieši un Rīgas jolantieši draudzīgi virpuļoja deju ritmos. Skanēja arī Māra Priedes dziesma «Ripo, saulīt», latgaliešu tautas dziesma Gunāra Igauņa apdarē «Buobu dancs» un citas dziesmas.

Kā kultūras apmaiņas pasākums šis koncerts izvērtās Strazdumuižas bibliotēkas darbiniecei Aldai Zariņai, saņemot divas grāmatas ar fotoattēliem un aprakstiem par R. Blaumaņa «Skroderdienām Silmačos».

Koncerts atnesa izpratni. Varu nekļūdīgi atzīt, ka attālums nav par šķērsli izpausties cilvēku atklātībai, labestībai, atstājot daudzu cilvēku sirdīs neaizmirstamus mirkļus — draudzību.