Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 6 - 2013

ZIŅAS

— LNB tapusi jauna mājaslapa: www.lnbiedriba.lv. Turpmāk visu informāciju par biedrību, projektiem, konkursiem varēsiet atrast šajā interneta vietnē. Atrodiet biedrību arī Facebook un Twitter!

— 25. un 26. maijā, Grieķijas galvaspilsētā Atēnās notika Eiro-pas Cilvēku ar invaliditāti foruma ģenerālā asambleja. Par foruma viceprezidenti vienbalsīgi tika ievēlēta LCĪVSO SUSTENTO valdes priekšsēdētāja Gunta Anča. Apsveicam!

— 27. maijā vairāki brīvprātīgie devās uz Liepājas Neredzīgo biedrības īpašumu Ziemupē «Dvēseles Veldzes dārzs», kur tika stādīti augļu koki un ogulāji, kopumā vairāk kā 100 gab. Tie atvesti no Tukuma novada zemnieku saimniecības «Gulbji». Darbs ritēja ļoti raiti, un dažu stundu laikā viss bija padarīts. No Popes dārzniecības jau atvesti skujkoki un košumkrūmi. Vēl jāstāda ziemcietes. Tā lēnām ar brīvprātīgo palīdzību top liepājnieku iecerētais «Sajūtu parks».

— Liepājas Neredzīgo biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis («Liepājas partija») ievēlēts Liepājas pilsētas domē. Par viņu balsojuši 8187 liepājnieki.

— SIA «Rīgas satiksme» mājaslapā 2011. gada 14. oktobrī tika publicēta šāda informācija: ««Rīgas satiksme» pievērsīs īpašu uzmanību un atbalstīs tos pasažierus, kuri ir vājredzīgi vai neredzīgi. Turpmāk gadījumos, ja pasažieris pieturvietā būs pacēlis balto spieķi, kas ir oficiālā neredzīgo pazīšanās zīme, sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs izkāps no transportlīdzekļa, noskaidros vai konkrētais transporta līdzeklis pasažierim ir nepieciešams, precizēs nepieciešamo pieturvietu un palīdzēs iekāpt transporta līdzeklī, kā arī izkāpt vajadzīgajā pieturvietā. Šādu kārtību paredz jaunie amatu apraksti, kas attiecas uz visiem sabiedriskā transporta līdzekļa vadītājiem.»

13. jūnijā LNB Rīgas pilsētas organizācija rīkoja akciju, lai pārbaudītu, kā SIA «Rīgas satiksme» pilda savu apņemšanos. Par to lasiet nākamajā Rosmes numurā!

— No 1. līdz 6. jūnijam Rīgā, Strazdumuižas internātvidusskolā tika rīkota gadskārtējā Baltijas valstu vājredzīgo un neredzīgo skolu spartakiāde, kurā piedalījās audzēkņi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas vājredzīgo un neredzīgo speciālajām skolām.