Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas sportisti jauniešu spēlēs Brno

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 7 - 2013

Latvijas sportisti jauniešu spēlēs Brno

Pašās karstākajās jūnija dienās no 19. līdz 23. jūnijam divi Strazdumuižas vājredzīgo un neredzīgo internātskolas audzēkņi piedalījās gadskārtējās Jauniešu spēlēs Brno (Čehija). Spēles, kuras gan šogad nenesa godpilno Eiropas paraolimpisko spēļu vārdu (kā divus iepriekšējos gadus), sapulcināja vairāk kā 350 sportistus no 11 valstīm.

«Open» klasē divas zelta medaļas izcīnīja Deniss Makņa. Pirmo medaļu Deniss nopelnīja peldēšanā, uzrādot labāko laiku 50 m brīvajā stilā (0:31,45), savukārt, otru — taktiski gudri noskrienot 800 m un skaisti apdzenot savu sāncensi pēdējos 100 metros, tika uzrādīts labākais laiks 2:27,85.

Nedaudz pieticīgāk nostartēja mūsu pieredzējušais vieglatlēts Konstantīns Me-šalkins, kurš sīvā cīņā ar Bulgārijas skrējējiem spēja izcīnīt 3. vietu 100 m distancē (0:12,53), taču tāllēkšanas sektors šoreiz nebija labvēlīgs (4,75 m). Daļēji to varētu attaisnot ar organizatoru kļūdu, kuri atspēriena zonu iezīmēja kā F11 un F12 grupai (1x1m), un līdz ar to Konstantīna atspēriens bija «spītīgi» 1 m pirms viņam paredzētā atspēriena dēlīša.

Pārpratumi turpinājās arī apbalvošanas ceremonijā, kad sudraba un bronzas medaļas tika pasniegtas Denisam un Konstantīnam, lai gan viņu rezultāti atbilda 4. un 5. vietai, taču mūsu sportisti uzreiz pēc apbalvošanas godīgi atdeva tās bulgāru atlētiem, ar ko izpelnījās cieņas pilnus rokas spiedienus no sāncenšiem.

Sports-Brno