Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Rēzeknes «Saules stars» bērnu vecākiem

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 7 - 2013

Rēzeknes «Saules stars» bērnu vecākiem

Aļona Petrova

Rēzeknes TO telpās Bukmuižas ielā 20, Rēzeknē, 1. martā sāka darboties bērnu ar redzes invaliditāti un viņu vecāku un draugu klubs «Saules stars».

Kluba organizētāju galvenais mērķis ir palīdzēt vecākiem bērna ar redzes traucējumiem audzināšanā un psiho-sociālās attīstības uzlabošanā. Klubs vājredzīgiem bērniem un viņu vecākiem būs vieta, kur saņemt atbalstu, iedvesmoties, pavadīt laiku piemērotās fiziskās aktivitātēs, radošās darbnīcās attīstot pirkstu veiklību un roku stiprumu, iegūt informāciju par sociālās palīdzības iespējām. Bērnu ar redzes invaliditāti vecākiem tiek sniegta informācija par tehniskajām palīgierīcēm — optiskajām iekārtām un runājošiem priekšmetiem.

Jau notikušas vairāk kā desmit kluba nodarbības. Visiem interesentiem var atgādināt, ka kluba darbība balstās uz labdarību, jo pagaidām cita finansējuma nav. Tāpēc liels paldies visiem kluba atbalstītājiem!

Bet jo sevišķi mūsu biedrība vēlas atzīmēt Latgales kultūrvēstures muzeja un studijteātra «Joriks» atbalstu. Muzeja darbinieki piedāvāja bērniem ar redzes invaliditāti par velti apskatīt spaiņu izstādi, pašiem izkrāsot plastmasas spainīšus, veidot māla figūriņas. Studijteātris, savukārt, ļāva mūsu bērniem iejusties aktieru ādā, pārģērbties dažādos teātra kostīmos, tika piedāvāta telpa bērnu fotografēšanai.

Arī turpmāk mūsu biedrība vēlas palīdzēt bērniem ar redzes invaliditāti. Visiem, kuriem nav vienaldzīga mūsu bērnu nākotne, lūdzam atsaukties un mūs atbalstīt!

Kontaktpersona: Aļona Petrova, LNB Rēzeknes TO kluba «Saules stars» vadītāja (tālr. 29544626, 64622176).