Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Ziņas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2013 / Nr. 7 - 2013

ZIŅAS


www.lnbiedriba.lv

Esam izveidojuši pārredzamāku LNB mājaslapu latviešu, krievu un angļu valodā.

Iespēja uzzināt par LNB vēsturi, struktūru, ilgtermiņa aktivitātēm un jaunākajiem projektiem, piedalīties aptaujās, ievietot sludinājumus un ziedot kādam no LNB attīstības projektiem.

Vari ielūkoties galerijās, iesaistīties literārā stūrītī, atrast līdzīgas organizācijas un uzdot jautājumu LNB vadošajiem darbiniekiem.

Esi aktīvs un līdzdarbojies biedrības mājaslapas satura veidošanā!
Seko līdzi LNB jaunumiem arī sociālās vietnēs:
— draugiem.lv (lnbiedriba),
— Facebook (Latvijas Neredzīgo Biedrība),
— Twitter (@LNBCV).

Jaunas e-pasta adreses:
— LNB: info@lnbiedriba.lv.
— Žurnāls «Rosme»:
rosme@lnbiedriba.lv.
— Tiflotehnikas nodaļa:
tiflotehnika@lnbiedriba.lv.
— LNB CV priekšsēdētāja:
svetlana.sproge@lnbiedriba.lv.
— LNB grāmatvede:
lidija.afanasjeva@lnbiedriba.lv.
— Brilles vājredzīgiem cilvēkiem, spēļu laukuma ierīkošana, vasaras sporta spēles cilvēkiem ratiņkrēslos — šīs ir trīs studentu idejas sociālās vides uzlabošanai, kas ieguvušas augstāko žūrijas vērtējumu un vislielāko atbalstu publiskajā balsojumā. Šīs idejas saņems Swedbank un RTU Attīstības fonda rīkotā sociālo projektu konkursa OPEN MIND finansējumu. To ieguva arī Miķelis Melderis un Lauma Lamberte ar projektu «Brilles ar augstu pievienoto vērtību», kuru Rosme aicināja atbalstīt maija publikācijās. Projekts paredz ieviest visās Madonas novada pašvaldībās brilles lasīšanai kā bezmaksas pakalpojumu tūlītējai, ērtai un efektīvai lietošanai uz vietas.

— Izsakām paldies Kopienu iniciatīvas fondam, ar kura palīdzību LNB Rīgas pilsētas organizācija realizēs projektu Rīgas senioriem «Vecums mums nav šķērslis», un arī Teterevu fondam par atbalstu projektam «Sportojam kopā Rīgā!», kura ietvaros būs iespēja trenēties peldēšanā, lai piedalītos peldēšanas sacensībās ne tikai vietējā līmenī, bet kopā ar Igaunijas un Lietuvas biedrībām.


— Līdz 30. septembrim norisināsies starptautiskais deju festivāls «Inclusive Dance» bērniem un jauniešiem ar invaliditāti. Festivāla organizatori aicina visus interesentus piedalīties konkursa 1. kārtā un līdz 20. septembrim nosūtīt aprakstu par sevi un video ar savu dejas priekšnesumu starptautiskajam konkursam.

1. kārtas konkursa uzvarētāji tiks uzaicināti piedalīties festivāla 2. kārtā, kas paredz dalību dažādās interesantās aktivitātēs, kā piemēram, foto sesiju, filmas uzņemšanu, tikšanos ar pazīstamiem aktieriem utt. Galā koncerts norisināsies 3. decembrī Maskavā.

— ES Mūžizglītības programmas «Grundtvig» ietvaros LNB kopā ar partneriem no Itālijas, Spānijas, Polijas, Čehijas un Bulgārijas īstenos partnerības projektu «Pieaugušo ar redzes invaliditāti mūžizglītības pieredze Eiropā».

Projekta aktivitātes paredz pieredzes apmaiņas braucienus, lai izstrādātu inovatīvu apmācības moduli cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Biedrībai tiek piešķirts finansējums 21‘000 EUR apmērā.