Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Bočelli atkal ieskandina Rīgu

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 1 - 2015

Bočelli atkal ieskandina Rīgu

2015. gada 10. janvārī beidzot notika Latvijā ilgi gaidītais neredzīgā tenora Andrea Bočelli koncerts «Arēnā Rīga», kuru pavadīja Latvijas simfoniskais orķestris un uz kuru biļetes jau bija izpārdotas pirms pus gada.

Koncertā mākslinieks izpildīja slavenāko Itālijas un pasaules operu ārijas, vairākas kompozīcijas no 2013. gadā iznākušā albuma «Love in Portofino», kā arī iepriecināja klausītājus ar īpašiem muzikāliem pārsteigumiem.

Šī ir jau otrā pasaulslavenā tenora uzstāšanās Latvijā. Iepriekš mākslinieks Rīgā uzstājās 2009. gadā Mežaparka Lielajā estrādē, pulcējot ap 14 tūkst. klausītāju. Arī šoreiz aptuveni 9 tūkstoši klausītāju, kājās stāvot, pēc koncerta nespēja valdīt savu milzīgo sajūsmu.

20 gadu ilgās karjeras laikā Bočelli kļuvis ne vien par pasaules slavenāko klasiskās mūzikas izpildītāju, bet arī par iemīļotu popmūziķi. Mūziķa panākumu atslēga rodama viņa unikālās balss skanējumā — spēcīgais, bet vienlaikus maigais un smeldzīgais tembrs mākslinieka daiļradei piešķir izsmalcinātību un eleganci.

Kā uzsver «Makroconcert Latvia» sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Keiša, Bočelli ir guvis panākumus divos krasi atšķirīgos žanros — krosoverā un klasiskajā mūzikā —, abos no tiem pārdodot miljoniem albumu kopiju.

Bočelli fenomenālie komerciālie panākumi ir mistērija. Neskatoties uz to, ka daudzi klasiskās mūzikas kritiķi pamatīgi nopeļ viņa dziedāšanas tehniku, dziedātāja balsi raksturo kā vāju, Bočelli turpina pulcēt pilnas zāles. Varbūt cilvēkiem nav vajadzīga tehnika? Pietiek ar Bočelli balss siltumu, dziedātāja emocionalitāti, pārliecību, viņa personiskās traģēdijas stāsta apzināšanos (12 gadu vecumā Andrea zaudēja redzi)?

Andrea Bočelli pelnīti saņēmis daudzas godalgas, to skaitā «Golden Globe» un «Grammy». Karjeras laikā pārdoti vairāk nekā 80 miljoni albumu kopiju. Dziedātāja vārds ierakstīts arī Ginesa rekordu grāmatā.