Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jau septiņpadsmito rudeni kopā ar Jums…

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 11 - 2015

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo biedrībā

Jau septiņpadsmito rudeni kopā ar Jums…

15.oktobris bija Starptautiskā Baltā spieķa diena. Diena, kas tika atzīmēta visā pasaulē. Arī Liepājā norisinājās pasākums par godu šai dienai. Liepājas Neredzīgo biedrības biedri, brīvprātīgie, atbalstītāji un labvēļi, vairāk kā 290 cilvēku, pulcējās Liepājas Olimpiskā centra Tango zālē, lai kopīgi nosvinētu Baltā spieķa dienu, Sākām ar ielu akciju autovadītājiem, kas norisinājās vietās kur gājēju pārejas nav. Tika pārbaudīta autovadītāju vērība un atgādināts, ka mūsu starpā ir cilvēki ar invaliditāti.

Pasākums Liepājas Olimpiskajā centrā sākās ar Aigara Buša dzejas deklamāciju «Zeme dzīva zels» (dzejas autore Daina Avotiņa). Arī šogad svētku diena neizpalika bez biedrības vadītāja Māra Ceiruļa svētku uzrunas un mācītāja Voldemāra Zvejas novēlējumiem un sniegtajiem dzīves padomiem. Mūsu ausis priecēja Solveigas Vildmanes izpildīts muzikāls skaņdarbs «Mazā prelūdija» un arī Zojas Smirnovas izpildīts muzikāls skaņdarbs «Upe plūst tevī».

Ieklausoties izpildītajos skaņdarbos dvēsele pacēlās augstāk un nebeidza priecāties par Dieva doto talantu. Svētki neizpalika arī bez ansambļa «Sentiments» koncerta un Liepājas Kristīgās misijas muzikālā sveiciena. Arī šogad, kā jau katrā svētku reizē, biedrības viesi un biedri dalījās savos labajos vārdos, kopīgi padarītajos darbos un laba vēlējumos.

Ikvienam bija prieks dzirdēt cik daudz jau ir padarīts, prieks dzirdēt, ka Liepāja un biedrība ar katru gadu paliek aizvien lielāka un pieejamāka ikvienam cilvēkam. Vislielāko paldies šajā svētku reizē Liepājas Neredzīgo biedrība teica arī saviem brīvprātīgajiem, kuri gadu no gada turpina palīdzēt un sniegt atbalstu līdzcilvēkiem Kuldīgā, Aizputē, Liepājā un «Dvēseles Veldzes dārza» darbos.

Liela pateicība, Liepājas Domes pārstāvjiem Uldim Seskam, Vilnim Vitkovskim, Jurijam Hadarovičam, Gunāram Ansiņam un Brigitai Dreižei. Arī Sociālā dienesta direktorei Ivetai Bartkevičai, arī pārstāvjiem no Kuldīgas novada Sociālā dienesta, Aizputes novada pašvaldības, Aizputes novada Domes Sociālā dienesta, Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrības Liepājas nodaļas, Jauniešu dienas aprūpes un rehabilitācijas centra personām ar garīgās attīstības traucējumiem, Liepājas Diakonijas centra, SIA «Hercogs L», VSAC «Kurzeme» filiāles «Iļģi», un visiem biedrības biedriem, kas ieradās šo svētku dienu atzīmēt kopā ar mums.

Informatīvie pasākumi svētku dienas ietvaros norisinājās arī 16. un 17.oktobrī, kur plašāk iepazīties varēja gan ar biedrības darbību, gan Liepājas Neredzīgo biedrībā tapušajiem rokdarbiem.