Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Laipni lūgti Lasīšanas klubiņā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 11 - 2015

Laipni lūgti Lasīšanas klubiņā
Līga Ķikute

Šoruden, spītējot rudenīgajai tumsai, lietiem un vējiem, ar mērķi pašizglītoties un paplašināt redzesloku darboties sāk Rīgas Vājredzīgo un Neredzīgo biedrības «REDZI MANI» lasītāju klubiņš.

«Lasīšanas klubiņā paplašināsim redzesloku, kopīgi lasot klubiņa dalībnieku izvēlēto literatūru — dažādu nozaru literatūru, interesantus rakstus, tikai ne daiļliteratūru. Pēc tam apspriedīsim izlasīto,» stāsta viena no idejas autorēm RVNB «REDZI MANI» valdes locekle Vizma Kaupuža. Par klubiņa tikšanās vietu ir izvēlēta Latvijas Nacionālā bibliotēka un ne bez iemesla.

Gaismas pilī ir pieejams aprīkojums, kas būtiski atvieglo lasīšanu cilvēkiem ar redzes traucējumiem un ne tikai. «Kas zina, varbūt kādreiz aiziesim uz audiovizuālo lasītavu, kur pieejams plašs dokumentālo filmu klāsts,» piebilst V. Kaupuža.

Pirmā tikšanās notika 11. novembrī no plkst. 11.00 – 14.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, M stāva lasītavas telpās, kuras pielāgotas cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Pirmajā nodarbībā bija paredzēta iepazīšanās un literāro vēlmju izzināšana.

Ja vēlaties pievienoties klubiņam, zvaniet Vizmai: tālr. 26448115.

Dodoties uz Gaismas pili, ielieciet maciņā 1 eiro monētu, Kas būs nepieciešams, lai varētu ievietot savas personīgās lietas mantu glabātuves skapītī. Pēc nodarbības savu 1 eiro monētu saņemsiet atpakaļ.