Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Atzīmējot Braila raksta nodaļas jubileju

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2015 / Nr. 2 - 2015

Atzīmējot Braila raksta nodaļas jubileju

6. februārī LNerB Rēzeknes filiālbibliotēkā notika pasākums «Mācīsimies braila rakstu!», veltīts LNerB Braila raksta nodaļas pastāvēšanas desmitajai gadadienai, kas tiek atzīmēta šogad.

Piedalījās Rēzeknes 5. vidusskolas 6. klases skolēni, kas lielā bērnu skaita dēļ tika sadalīti divās grupās — meiteņu un zēnu.

Ar lielu interesi skolēni klausījās L. Braila dzīvesstāstā, uzdeva jautājumus par braila raksta rašanās priekšnoteikumiem, iepazinās ar grāmatām braila rakstā. Sevišķi interesanti bija, aizverot acis, sataustīt zīmējumus pasaku grāmatā un pēc taustes noteikt burtus taktilajā grāmatā «Dieguburti».

Iepazīstoties ar braila raksta alfabētu, skolēni ievingrināja roku rakstīšanā, veicot dažādus praktiskus uzdevumus. Noslēguma uzdevums bija gandrīz kā eksāmens — katram skolēnam tika sagatavots savs teikums ar informāciju par neredzīgo bibliotēku, ko bija jāizlasa un jāpastāsta citiem. Visi sekmīgi eksāmenu izturēja un jau, turot priekšā alfabētu, varēja rakstīt un lasīt braila rakstā.

Bibliotekārajās stundās skolēni papildināja ekskursijās pa bibliotēku iegūtās zināšanas. Skanot skolēnu «Paldies!» un arī «Bija interesanti!», ciemiņi devās mājās, noslēdzot arī projektu nedēļu skolā.

Bet mums, bibliotekāriem, līdz ar nogurumu bija arī gandarījums un prieks par paveikto. Aicinām arī citu Rēzeknes un tās apkaimes skolu skolēnus projektu nedēļu ietvaros apmeklēt LNerB Rēzeknes filiālbibliotēku un uzzināt daudz jauna un interesanta!